Βαρέλια στο οινοποιείο ΒενετσάνουΑν και δύσκολη χρονιά για το ελληνικό κρασί, το 2020 έφερε σημαντικές διακρίσεις για τα κρασιά του Οινοποιείου Βενετσάνου, στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης, που συμπλήρωσε έξι χρόνια επαναλειτουργίας.

Στον 20ο Διαγωνισμό Οίνου της Θεσσαλονίκης, το Οινοποιείο Βενετσάνος απέσπασε δύο χρυσά μετάλλια, ένα για το Σαντορίνη 2018 και ένα για το Νυχτέρι 2018. Το Σαντορίνη 2018 πήρε μάλιστα και δύο διακρίσεις σε ειδικές κατηγορίες, καθώς βραβεύτηκε ως καλύτερος λευκός οίνος του διαγωνισμού, αλλά και ως καλύτερος οίνος του διαγωνισμού.

Εξωτερικοί χώροι του Οινοποιείου Βενετσάνος

Επίσης, στον διεθνή διαγωνισμό του περιοδικού Decanter, το Σαντορίνη 2018 απέσπασε χρυσό μετάλλιο με βαθμολογία 96/100, το Νυχτέρι 2018 ασημένιο μετάλλιο με 94/100 και η Μαντηλαριά 2018 χάλκινο μετάλλιο με βαθμολογία 88/100.

Ακόμα, στον διαγωνισμό London Wine Competition το Σαντορίνη 2018 βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο με βαθμολογία 83/100, ενώ στον διαγωνισμό Vinalies Internationales το Νυχτέρι 2016 πήρε χρυσό μετάλλιο.

Συνεχίζοντας το οινικό ταξίδι που ξεκίνησε η οικογένεια Βενετσάνου πριν από 70 χρόνια, το οινοποιείο, υπό νέα διεύθυνση, παράγει περίπου 50.000 φιάλες σε ετήσια βάση. Οι διακρίσεις του 2020 δημιουργούν την προσδοκία ότι το νέο οινοποιείο θα καταφέρει να ενηλικιωθεί πιο σύντομα από το αναμενόμενο.


Στο Atlantea eshop μπορείτε να βρείτε ευρεία γκάμα κρασιών του Οινοποιείου Βενετσάνου. Δείτε εδώ, κάνετε την παραγγελία σας και σύντομα θα βρίσκονται στην πόρτα σας!

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here