Οινόραμα 2024, 2-4 Μαρτίου στην Αθήνα

Δώδεκα από τα οινοποιεία της Σαντορίνης θα δώσουν το "παρών" στην έκθεση

Η μεγαλύτερη οινική εκδήλωση της χρονιάς, η έκθεση Οινόραμα που γιορτάζει φέτος τα 30 της χρόνια, θα φιλοξενηθεί στις 2, 3 και 4 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα. Εκεί θα βρίσκονται εκατοντάδες οινοπαραγωγοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για να εκθέσουν και να δειγματίσουν πάνω από 2.500 κρασιά στο οινόφιλο κοινό, κατά τη διάρκεια ενός τριημέρου που φέρνει στην Αθήνα όλον τον ελληνικό αμπελώνα και σημαντικό μέρος του ξένου, μέσω των εισαγωγέων που είναι εκθέτες.

Οι επαγγελματίες γευσιγνώστες και αγοραστές περιμένουν να δοκιμάσουν τα κρασιά της νέας εσοδείας (2023) για να σχηματίσουν σφαιρική άποψη για την ποιότητά της, καθώς και πολλές νέες ετικέτες. Το Οινόραμα περιμένουν, παραδοσιακά, και οι Έλληνες οινοποιοί, για να λανσάρουν στην αγορά νέες κυκλοφορίες οίνων. Πολλά δε από αυτά θα είναι συγκεντρωμένα σε ειδικό χώρο, στην “Πλατεία Γευσιγνωσίας”.

Διαφήμιση

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά-εκπροσώπους όλων σχεδόν των Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης της χώρας, κρασιά παλαιωμένα και σπάνια, κρασιά πολύ μικρής παραγωγής και δυσεύρετα, κρασιά από αφανείς και ξεχασμένες γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, κρασιά από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας, καθώς επίσης και διάφορα ιδιάζοντα κρασιά που εκφράζουν αντισυμβατικές ή και πρωτοποριακές οινολογικές προσεγγίσεις. Τα τελευταία είναι συγκεντρωμένα στο “Wine Bar” της αίθουσας “Οινικές Αποκαλύψεις”, όπου πρωτοστατούν μικρά και πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία.

Όσοι οινόφιλοι ή επαγγελματίες του χώρου του κρασιού θελήσουν να δοκιμάσουν κρασιά του σαντορινιού αμπελώνα, δεν έχουν παρά να περάσουν από τα stands των παρακάτω οινοποιείων που δραστηριοποιούνται στο νησί:

  • Anhydrous Winery, stand 23, αίθουσα 3 μπλε
  • Κτήμα Αργυρού, stand 12, αίθουσα 2 μπλε
  • Οινοποιία Γαβαλά, stand 21, αίθουσα 3 μπλε
  • Γαία Οινοποιητική, stands 7-8, αίθουσα 1 κόκκινο
  • Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος, stand 36, αίθουσα 3 κόκκινο
  • Μικρά Θήρα, stand 79, αίθουσα 1 κόκκινο
  • Οινοποιία Μπουτάρη, stands 10-11, αίθουσα 2 μπλε
  • Oeno P, stand 19, Οινικές αποκαλύψεις
  • SantoWines, stand 17, αίθουσα 2 μπλε
  • Κτήμα Σιγάλα, stand 27, αίθουσα 3 μπλε
  • Οινοποιείο Χατζηδάκη, stand 25, αίθουσα 3 κόκκινο
  • Κάναβα Χρυσού – Τσέλεπος, stand 16, αίθουσα 2 κόκκινο

Η λειτουργία της έκθεσης χωρίζεται κάθε ημέρα σε δύο χρονικές περιόδους: πρωί 10:00-14:00 και απόγευμα 15:00-19:00. Το εισιτήριο κοστίζει 15€ (φοιτητικό 12€) για κάθε τετράωρη περίοδο. Το ολοήμερο εισιτήριο (για τα δύο τετράωρα μιας ημέρας) κοστίζει 25€ (20€ το φοιτητικό). Το διήμερο εισιτήριο (για το σαββατοκύριακο 2-3/3) κοστίζει 35€ (30€ το φοιτητικό) και τέλος το τριήμερο εισιτήριο, που εξασφαλίζει την είσοδο για όλη τη διάρκεια της έκθεσης, κοστίζει 40 € (35€ το φοιτητικό). Οι παραπάνω τιμές είναι προνομιακές και ισχύουν μόνο για προαγορά εισιτηρίων έως 29/2.

Δυνατή είναι και η επιτόπου αγορά εισιτηρίων στο ταμείο της έκθεσης, σε αυξημένες τιμές κατά 3€ και ανάλογα με την τρέχουσα διαθεσιμότητα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη