Οινόραμα 2023, 4-6 Μαρτίου στην Αθήνα

Δώδεκα οινοποιεία της Σαντορίνης θα δώσουν το "παρών"

Η μεγαλύτερη οινική εκδήλωση της χρονιάς, το Οινόραμα 2023 θα φιλοξενηθεί το τριήμερο 4-6 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα. Εκεί θα βρίσκονται εκατοντάδες οινοπαραγωγοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για να εκθέσουν και να δειγματίσουν σε επαγγελματίες και καταναλωτές πάνω από 2.500 κρασιά.

Οι επαγγελματίες γευσιγνώστες και αγοραστές περιμένουν να δοκιμάσουν τα κρασιά της νέας εσοδείας (2022) για να αποκτήσουν σφαιρική άποψη για την ποιότητα της συγκεκριμένης χρονιάς, η οποία θεωρείται πολύ καλή, ερχόμενη μάλιστα να προστεθεί σε μία σειρά από εξαιρετικές χρονιές, όπως το 2019 και το 2020.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Το Οινόραμα είναι επίσης ο χώρος όπου παραδοσιακά λανσάρονται στην αγορά νέες κυκλοφορίες, δηλαδή καινούργια κρασιά, και φέτος δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι εκθέτες-οινοπαραγωγοί έχουν δηλώσει περισσότερα από 300 κρασιά-νέες κυκλοφορίες, πολλά από τα οποία θα είναι συγκεντρωμένα σε ειδικό χώρο, την “Πλατεία Γευσιγνωσίας”.

Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά-εκπροσώπους όλων σχεδόν των Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης της χώρας, κρασιά παλαιωμένα και σπάνια, κρασιά πολύ μικρής παραγωγής (συνήθως δυσεύρετα), κρασιά από αφανείς και ξεχασμένες ποικιλίες αμπέλου, κρασιά βιολογικής καλλιέργειας, καθώς επίσης και διάφορα ιδιάζοντα κρασιά που εκφράζουν αντισυμβατικές ή και πρωτοποριακές οινολογικές προσεγγίσεις. Μάλιστα, τα πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία βρίσκονται στην ειδική αίθουσα των “Οινικών Αποκαλύψεων”.

Όσοι οινόφιλοι ή επαγγελματίες του χώρου του κρασιού θελήσουν να δοκιμάσουν κρασιά του σαντορινιού αμπελώνα, δεν έχουν παρά να περάσουν από τα stands των παρακάτω οινοποιείων που δραστηριοποιούνται στο νησί:

  • Anhydrous Winery, stand 68, αίθουσα 3 μπλε
  • Κτήμα Αργυρού, stand 12, αίθουσα 2 μπλε
  • Οινοποιία Γαβαλά, stand 21, αίθουσα 3 μπλε
  • Γαία Οινοποιητική, stands 7-8, αίθουσα 1 κόκκινο
  • Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος, stand 54, αίθουσα 3 κόκκινο
  • Μικρά Θήρα, stand 105, αίθουσα 4 κόκκινο
  • Οινοποιία Μπουτάρη, stands 10-11, αίθουσα 2 μπλε
  • Oeno P, stand 16, Οινικές αποκαλύψεις
  • SantoWines, stand 17, αίθουσα 2 μπλε
  • Κτήμα Σιγάλα, stand 27, αίθουσα 3 μπλε
  • Οινοποιείο Χατζηδάκη, stand 26, αίθουσα 3 κόκκινο
  • Κάναβα Χρυσού – Τσέλεπος, stand 78, αίθουσα 1 κόκκινο

Η λειτουργία της έκθεσης χωρίζεται κάθε ημέρα σε δύο χρονικές περιόδους: πρωί 10:00-14:00 και απόγευμα 15:00-19:00, με μία ώρα διάλειμμα ενδιάμεσα. Το εισιτήριο κοστίζει 15€ (φοιτητικό 12€) για κάθε τετράωρη περίοδο. Το ολοήμερο εισιτήριο (1-day pass, είσοδος σε όλες τις περιόδους) κοστίζει 25€ (20€ το φοιτητικό). Το “3-day pass” κοστίζει 35€ (30€ το φοιτητικό) και εξασφαλίζει την είσοδο στην έκθεση όλες τις ώρες και μέρες λειτουργίας της.

Για όλες αυτές τις επιλογές, προαγορά εισιτηρίων γίνεται μέσω Viva.gr. Δυνατή είναι και η επιτόπου αγορά εισιτηρίων στο ταμείο της έκθεσης, ανάλογα με την υπάρχουσα διαθεσιμότητα.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη