Οκτώ Χρυσοί Σκούφοι απονεμήθηκαν φέτος σε εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18/2/2019 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, στην Αθήνα. Τέσσερις Χρυσούς Σκούφους κατέκτησαν εστιατόρια της Σαντορίνης, δύο της Μυκόνου και από έναν η Ίος και η Ρόδος. Αναλυτικά:

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ  |  Ν. Αιγαίο
Matsuhisa Mykonos, στο ξενοδοχείο Belvedere της Μυκόνου, με βαθμολογία 15,5/20
Lycabettus Restaurant, στο ξενοδοχείο Andronis Luxury Suites της Σαντορίνης, με βαθμολογία 15,5/20
Grandma’s, στο ξενοδοχείο Liostasi Hotels & Suites της Ίου, με βαθμολογία 15/20
Κουκούμαβλος, στη Σαντορίνη, με βαθμολογία 15/20
La Veranda, στο ξενοδοχείο La Residence της Μυκόνου, με βαθμολογία 15/20
Ovac, στο ξενοδοχείο Cavo Tagoo της Σαντορίνης, με βαθμολογία 15/20
Noble Gourmet Restaurant, στη Ρόδο, με βαθμολογία 15/20
Σελήνη, στη Σαντορίνη, με βαθμολογία 15/20

Τα 28 εστιατόρια της χώρας στα οποία απονεμήθηκαν Χρυσοί Σκούφοι είναι διαθέσιμα ΕΔΩ.

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων, ειδικό βραβείο απονεμήθηκε και στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κο Γιώργο Χατζημάρκο, για την ανάδειξη του Νοτίου Αιγαίου ως “Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019”, καθώς και για τη διαχρονική προσφορά του στην διεθνή αναγνώριση της ελληνικής κουζίνας, από την περίοδο ακόμη που ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου καθιέρωσε το σήμα “Aegean Cuisine”.

Για την βράβευσή του, ο κος Χατζημάρκος δήλωσε:

“Το βραβείο που παρέλαβα κατά την τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων 2019, δεν τιμά μόνο εμένα. Είναι αποτέλεσμα πολύ καλής δουλειάς, πολλών ανθρώπων. Είναι απόδειξη της αποτελεσματικής συνεργασίας μας με όσους προκρίνουν το καλό του τόπου τους! Είναι προνόμιο για μένα να είμαι επικεφαλής, αλλά και απλό μέλος μιας ωραίας ομάδας. Ναι, είμαστε υπερήφανοι για τα βραβεία που κερδίζουμε. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου για αυτές τις επιτυχίες και δηλώνω για μια ακόμη φορά περήφανος που υπηρετώ το υπέροχο Αιγαίο. Περήφανος επίσης, για τα 8 εστιατόρια της Περιφέρειάς μας που βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο από τα συνολικά 28 που βραβεύτηκαν για το 2019. Στην φετινή τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων, το Νότιο Αιγαίο είχε, δίκαια, τη θέση του!”

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here