21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολοκληρώθηκε και ενθουσίασε το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας & Θηρασίας

Χρ. Ντούμας: Η Σαντορίνη περνάει σε καλά χέρια

Share

Από παιδική και νεανική δημιουργικότητα ξεχείλισαν το Σαββατοκύριακο 13-14 Μαΐου, οι χώροι του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας “Δ. Νομικός”, στη Βλυχάδα, όπου φιλοξενήθηκε το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας & Θηρασίας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία των δύο νησιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών που τα τελευταία τρία χρόνια διοργανώνει το φεστιβάλ, και παρουσίασαν στο ευρύ κοινό τη δουλειά που γίνεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Την έναρξη του 6ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θήρας & Θηρασίας κήρυξε η πρόεδρος της Θηραϊκής Εταιρείας κα Ιωάννα Βαμβακούρη.

Μέσα από εικαστικές δημιουργίες, μουσική, χορό, τραγούδι, video art, τεχνολογικά πρότζεκτ και παρουσιάσεις, τα παιδιά της Σαντορίνης και της Θηρασιάς είχαν πολλά να πουν και κατάφεραν να κερδίσουν το πιο ζεστό χειροκρότημα των θεατών.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ παρακολούθησε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της Ανασκαφής Ακρωτηρίου Θήρας, καθηγητής Χρίστος Ντούμας, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τους μικρούς μαθητές. “Ενθουσιάζομαι να βλέπω ότι η Σαντορίνη περνάει σε πολύ καλά χέρια”, σχολίασε ο κος Ντούμας, συγχαίροντας τους μαθητές και τους δασκάλους που τους εμπνέουν και τους ανοίγουν νέους ορίζοντες.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη σύντομη παρέμβαση του κου Ντούμα.

Πέρα από τις διήμερες παρουσιάσεις επί σκηνής, στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας θα συνεχίσουν να εκτίθενται μέχρι τις 7/6 οι εικαστικές δημιουργίες των παιδιών. Η έκθεση είναι επισκέψιμη κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του μουσείου, από Τρίτη έως Κυριακή, 10:00-18:00.

Διαφήμιση

Εύσημα από τον Ν. Ζώρζο για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ
“Τα παιδιά μας είναι ο λόγος που οραματιζόμαστε, που σχεδιάζουμε, που υλοποιούμε κάθε τι που διασφαλίζει το μέλλον τους. Το δικό τους και του τόπου μας. Είμαστε αληθινά περήφανοι για τα παιδιά της Σαντορίνης και της Θηρασίας. Τους μαθητές από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, τα Δημοτικά σε όλο το νησί, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής. Τους εκπαιδευτικούς τους, τους γονείς, τους φίλους, όσους αγαπούν και αγκαλιάζουν το Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας & Θηρασίας που ολοκληρώθηκε και φέτος στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας, με την άριστη διοργάνωση της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών”, τονίζει -μεταξύ άλλων- σε μήνυμά του ο επικεφαλής της “Θηραϊκής Πολιτείας” Νίκος Ζώρζος, συγχαίροντας όσους συμμετείχαν με κάθε τρόπο στο διήμερο φεστιβάλ.

Μ. Ορφανός: Βήμα και κίνητρο στους νέους μας!
“Το νέο αίμα των Σαντορινιών είναι δημιουργικό, εκφραστικό, με κοινωνική και περιβαλλοντική δράση και αυτό μας χαροποιεί, μας γεμίζει περηφάνια αλλά και αίσθημα ευθύνης συνάμα! […] Βήμα και κίνητρο στους νέους μας!”, σημειώνει από την πλευρά του σε ανάρτησή του ο Μανόλης Ορφανός, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά”.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη