Ολοκληρώθηκε το ενεργειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές από τον ΔΑΠΠΟΣ και την ΡΑΕ

Συμμετείχαν περισσότεροι από 1500 μαθητές

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι παρουσιάσεις του ενεργειακού εκπαιδευτικού προγράμματος που πραγματοποίησε ο ΔΑΠΠΟΣ σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) για μαθητές της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης δημοτικών σχολείων, του Γενικού Λυκείου και των ΕΠΑΛ της Σαντορίνης.

Από τις 30 Νοεμβρίου που ξεκίνησε το πρόγραμμα, περισσότεροι από 1.500 μαθητές ενημερώθηκαν για την κλιματική ουδετερότητα και την εξοικονόμηση ενέργειας από τον Δρ. Διονύσιο Παπαχρήστου, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Ε.Μ.Π. και Ειδικό Επιστήμονα της Ρ.Α.Ε, οποίος παρουσίαζε το πρόγραμμα, προβάλλοντας μάλιστα και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν και παράλληλα να εκφράσουν τις απορίες τους για θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η έννοια της ενεργειακής μετάβασης, η ενεργειακή κρίση, η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα οφέλη τους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΑΠΠΟΣ, “ο Οργανισμός επιδιώκει διαρκώς να δημιουργεί δράσεις που στόχο έχουν την ανάπτυξη της ορθής οικολογικής συνείδησης, προκειμένου να αφομοιώσουμε τους κατάλληλους τρόπους με τους οποίους θα καταφέρουμε να αφήνουμε ολοένα και μικρότερο βλαβερό αποτύπωμα στο περιβάλλον”.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη