Ομαλή πρόσδεση της διαστημικής κάψουλας της SpaceX στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Σε λιγότερες από 24 ώρες από την εκτόξευσή της, η διαστημική κάψουλα Crew Dragon Endeavour της SpaceX έφτασε σήμερα και προσδέθηκε ομαλά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), όπως μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση η τηλεόραση της NASA. Η πρώτη φάση της πρόσδεσης ξεκίνησε στις 11:08 (ώρα Ελλάδας), σε απόσταση 424 χιλιομέτρων πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό. Ακολούθησε η δεύτερη φάση της πρόσδεσης, περίπου δέκα λεπτά αργότερα.

“Καλώς ήρθε το Δεύτερο Πλήρωμα”, είπε η Σάνον Γουόκερ, η Αμερικανίδα που αυτήν την περίοδο είναι επικεφαλής του ISS.

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε την Παρασκευή από το διαστημικό κέντρο Κένεντι, μεταφέροντας στο διάστημα τα τέσσερα μέλη του “Δεύτερου Πληρώματος”: τον Γάλλο Thomas Pesquet της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), τους Αμερικανούς Shane Kimbrough και Megan McArthur της NASA και τον Ιάπωνα Akihiko Hoshide της JAXA.

Οι τέσσερις ήρθαν να προστεθούν στους επτά αστροναύτες που βρίσκονται ήδη εκεί: τη Shannon Walker, τον Michael Hopkins, τον Victor Glover και τον Mark Vande Hei της NASA, καθώς και τον Soichi Noguchi της JAXA και τους Ρώσους κοσμοναύτες της Roscosmos Oleg Novitskiy και Pyotr Dubrov. Είναι η πρώτη φορά που συνυπάρχουν στον ISS έντεκα άτομα. Στις 28/4 οι Walker, Hopkins, Glover και Noguchi θα αναχωρήσουν για επιστροφή στη Γη.

Αυτή ήταν η τρίτη επανδρωμένη πτήση της SpaceX, της εταιρείας που ίδρυσε ο Έλον Μασκ, σπάζοντας το ρωσικό μονοπώλιο των πτήσεων από και προς τον ISS.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη