20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: Ομιλία για “Τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού στα 4.000 χρόνια της Ιστορίας του”

Share

Η ΕΛΜΕ Θήρας έχει προσκαλέσει στη Σαντορίνη τη διακεκριμένη ιστορικό, καθηγήτρια κα Μαρία Ευθυμίου, η οποία θα μιλήσει για “Τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού στα 4.000 χρόνια της Ιστορίας του”, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά. Η εκδήλωση ξεκινά στις 19:00 με ελεύθερη είσοδο.

Σύντομο βιογραφικό
Η κα Μαρία Ευθυμίου γεννήθηκε στην Λάρισα το 1955. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και -σε μεταπτυχιακό επίπεδο- στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, στο Παρίσι. Από το 1981 ανήκει στο Διδακτικό και Επιστημονικό Προσωπικό της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα διεθνή συνέδρια Ιστορίας.

Ανάμεσα στις επιστημονικές δημοσιεύσεις της περιλαμβάνονται τρία βιβλία και περισσότερα από πενήντα άρθρα δημοσιευμένα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά καθώς και σε Πρακτικά Συνεδρίων Ιστορίας. Για την διδακτική της προσφορά, τον Δεκέμβριο του 2013, τιμήθηκε με το “Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας στη μνήμη Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού”.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη