Ομιλητής στο Water Conference 2019 ο Μανόλης Ορφανός

Μίλησε για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΥΑΘ με όχημα την τεχνολογία

Ο εκσυγχρονισμός, η ανάπτυξη, η πρόβλεψη και η εφαρμογή περιβαλλοντικών κανόνων αποτελούν μονόδρομο για τη διαχείριση των υδάτων στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, τόνισε ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας Μανόλης Ορφανός, κατά την ομιλία του στο Water Conference 2019 που πραγματοποιήθηκε χθες (2/12) στο Μαρούσι.

Ο κος Ορφανός περιέγραψε το παρόν και το μέλλον της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. και αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της Σαντορίνης, οι οποίες επιβάλλουν ειδικές συνθήκες διαχείρισης των  υδάτινων πόρων: “Καλούμαστε να λειτουργήσουμε ως μια μεγάλη πόλη με πολύ περιορισμένο -σχεδόν εξαντλημένο- υδάτινο ορίζοντα. Συνεπώς είναι μονόδρομος για μας η περαιτέρω ανάπτυξη των έργων μας και η αναζήτηση νέων σύγχρονων μεθόδων”.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. παρουσίασε επίσης στο κοινό τα στοιχεία που αφορούν στις καταναλώσεις, την υφιστάμενη κατάσταση των εγκαταστάσεων, αλλά και τα έργα που  προγραμματίζονται άμεσα.

“Η Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας έχει πολλά και αντικρουόμενα πολλές φορές προβλήματα να αντιμετωπίσει. Πιστεύουμε όμως ότι με συνέπεια, με συνέχεια και με αμεσότητα θα μπορέσουμε να δαμάσουμε αυτό το θηρίο που λέγεται διαχείριση υδάτινων πόρων με ωφέλιμο τρόπο”, κατέληξε.

Στο Συνέδριο έδωσαν το “παρών” και μίλησαν Έλληνες και ξένοι ειδικοί και εμπειρογνώμονες για τη διαχείριση των υδάτων και τις σύγχρονες μεθόδους.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη