Δήμος Θήρας: Ορισμός άμισθου ειδικού συμβούλου για θέματα πολιτικής προστασίας

Ως ειδικό -άμισθο- σύμβουλο για θέματα πολιτικής προστασίας στον Δήμο Θήρας όρισε ο Δήμαρχος Θήρας, Νίκος Ζώρζος, τον κο Νικόλαο Δαμίγο, λαμβάνοντας υπόψη “τη δυνατότητα αξιοποίησης των εξειδικευμένων γνώσεων, της πολυετούς εμπειρίας και της εκούσιας εθελοντικής διάθεσής του για προσφορά, καθώς έχει εκπονήσει τον πλήρη σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας του Δήμου Θήρας”, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγει.

Ο κος Δαμίγος είναι εν ενεργεία στρατιωτικός στη Σαντορίνη, Ανθυπασπιστής στον 2ο Λόχο Εθνοφυλακής. Κατά τη διάρκεια της περιόδου προ των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου ’23, είχε συντάξει με μεγάλη λεπτομέρεια, για λογαριασμό της παράταξης του νυν Δημάρχου “Θηραϊκή Πολιτεία” το Σχέδιο Εκκένωσης Χωριών Νήσων Θήρας & Θηρασίας με την κωδική λέξη “ΘΗΡΑΣ”.

Το εν λόγω σχέδιο συντάχθηκε σε εκτέλεση του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας “ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ”, και περιλαμβάνει την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών που βρίσκονται σε κίνδυνο εξαιτίας της παραμονής τους πλησίον περιοχής που απειλείται από ένα καταστροφικό φαινόμενο (εκδήλωση σεισμού ή ηφαιστειακής δραστηριότητας) που είναι σε εξέλιξη ή που πρόκειται να εξελιχθεί. Δείτε περισσότερα σε παλιότερο άρθρο εδώ.

Ως άμισθος ειδικός σύμβουλος θα υπάγεται αποκλειστικά στην υπηρεσιακή δικαιοδοσία του Δημάρχου και θα συνεργάζεται με τους κατά περίπτωση καθ’ ύλην αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Δε θα ασκεί αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής, αλλά θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώμες γραπτά ή προφορικά για θέματα πολιτικής προστασίας του Δήμου Θήρας.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη