20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ορθολογική πρόταση νομοθετικής ρύθμισης για τους δασικούς χάρτες στα νησιά ετοιμάζει η Π.Ν.Αι.

Share

Σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Β. Περίδη, του προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας Δ.Ρόδου και μέλους της Επιτροπής Κτηματολογίου Θ. Παπαγεωργίου, του προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Γ. Φιλιππάκου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γ. Πάππου και του Προέδρου του Συλλόγου Αγρονόμων-Τοπογράφων Π. Τσιράκου.

Το άμεσο “πάγωμα” της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών και την έναρξη διαλόγου προκειμένου να αποκατασταθούν τα σημεία του ΠΔ 32/2016, τα οποία συνιστούν “βίαιη υφαρπαγή των πατρογονικών ιδιοκτησιών στα νησιά”, ζητούν από την κυβέρνηση ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και οι επικεφαλής των επιστημονικών και κοινωνικών φορέων της Δωδεκανήσου, αίτημα το οποίο διατύπωσαν στην διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, της οποίας προηγήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη.

Ανάλογη σύσκεψη είχε γίνει προ ημερών και στο γραφείο του Περιφερειάρχη στη Σύρο, με τα μέλη του Συλλόγου Μελετητών-Μηχανικών του Νομού Κυκλάδων.

Ο κος Χατζημάρκος σε όλους τους τόνους διατύπωσε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία από την ένταξη στους δασικούς χάρτες και εκτάσεων που είναι χαρακτηρισμένες έως σήμερα ως αγροτικές ή χορτολιβαδικές, διαδικασία που ισοδυναμεί με δήμευση των ιδιωτικών περιουσιών και με ακόμη μεγαλύτερες παρενέργειες και από αυτές ακόμη της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Το κείμενο της νομοθετικής παρέμβασης που συντάσσεται για να κατατεθεί αρμοδίως μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα προτείνει ορθολογικό τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, καλύπτοντας τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

“Η φιλοσοφία του παρόντος Προεδρικού Διατάγματος έχει στοιχεία κοινά με Διάταγμα του 1924, που είχε θεσπίσει ο Ιταλός κατακτητής, που είχε συγκεκριμένη αποικιοκρατική στόχευση. Είναι αδιανόητο και ανατριχιαστικό, 70 χρόνια μετά την απελευθέρωσή μας, να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ίδια λογική. Ο αγώνας μας είναι αγώνας υπέρ δικαίων. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να ανατραπεί η ζωή των πολιτών με ένα τρόπο τόσο άδικο, παράλογο και βίαιο” ανέφερε ο Περιφερειάρχης κατά την τοποθέτησή του, επισημαίνοντας ότι η υπό κατάρτιση πρόταση νομοθετικής ρύθμισης που θα κατατεθεί στην κυβέρνηση, θα συνιστά λύση ορθολογική, με σεβασμό τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην προστασία της ιδιωτικής περιουσίας, όπως προβλέπεται και από το Σύνταγμα.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη