Στο μήνυμα της για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κα Φωτεινή Κούβελα, αναφέρει:

“Ο εορτασμός της 8ης Μαρτίου κάθε έτους αποτίει φόρο τιμής στα διαχρονικά αιτήματα των γυναικών και στα επιτεύγματα του φεμινιστικού κινήματος για ίσα δικαιώματα και ελευθερίες παντού. Υπενθυμίζει τον καθημερινό αγώνα μας για τη διεκδίκηση ίσης πρόσβασης και ισότιμης αντιμετώπισης των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας και για όλες τις γυναίκες του κόσμου.

Η 8η Μαρτίου είναι μια μέρα μνήμης και αφύπνισης όλων μας για την προάσπιση και την προστασία των γυναικών, που καθημερινά επωμίζονται τις πολλαπλές ιδιότητες και τους ετερόκλιτους ρόλους τους: μητέρες, κόρες, μαθήτριες και φοιτήτριες, αδερφές, σύζυγοι, εργαζόμενες και άνεργες, επιστημόνισσες και γυναίκες της γης, μονογονείς, γυναίκες πρόσφυγες, φυλακισμένες και αποφυλακισμένες, τοξικοεξαρτώμενες, γυναίκες με αναπηρίες, καθώς και όλες οι γυναίκες του κόσμου, που μάχονται για την ανεμπόδιστη χρήση των δικαιωμάτων τους.

Στην Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, με το συνεχές και πολύπτυχο έργο μας,
απελευθερώνουμε δυνάμεις και ανοίγουμε δρόμους, ικανούς να διεκδικούν έμπρακτα την ισότιμη πρόσβαση των γυναικών σε κάθε κοινωνική έκφανση. Το παρελθόν μας έδειξε το δρόμο και δημιουργήσαμε ένα παρόν που ήδη μετρά σημαντικές κατακτήσεις.

Με τη διαρκή επαγρύπνηση όλων μας, τη συσπείρωση των δυνάμεών μας, τη λήψη συλλογικών και ατομικών πρωτοβουλιών υπέρ της ισότητας και την ευαισθητοποίηση γύρω από τα ζητήματα των έμφυλων ανισοτήτων, χαρτογραφούμε την πορεία για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.

Υψώνουμε τείχη σε αναχρονιστικές, πατριαρχικές και στερεοτυπικές πρακτικές, που υπονομεύουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των γυναικών και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Κόντρα στα σεξιστικά πρότυπα και τους έμφυλους αποκλεισμούς, διεκδικούμε την εφαρμογή της ουσιαστικής ισότητας στην πράξη, που αποτελεί τη λυδία λίθο της κοινωνικής μας συνοχής, της ειρήνης, της δικαιοσύνης, του πολιτισμού και της Δημοκρατίας μας.”

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here