20 C
Santorini
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παγκόσμια Ημέρα Νερού – Μήνυμα ΔΕΥΑΘ

Share

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό (World Water Day) καθιερώθηκε, στο Ρίο Ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας το 1992, στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας το 1992. Τη σχετική απόφαση πήρε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 22 Δεκεμβρίου του 1992, που όρισε την 22α Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού για το 2020 είναι “Νερό και Κλιματική Αλλαγή” και η αδιάρρηκτη διασύνδεσή τους.

Με της ευκαιρία του σημερινού εορτασμού, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Θήρας, έδωσε στη δημοσιότητα το ακόλουθο μήνυμα του προέδρου της κου Μανόλη Ορφανού:

“Η Παγκόσμια Μέρα Νερού γιορτάζεται φέτος, υπό τις αντίξοες συνθήκες μια παγκόσμιας απειλής για την ασφάλεια και την υγεία όλης της ανθρωπότητας. Το νερό και η ζωή μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα για την βιωσιμότητα μας και την ποιότητα της. Η διαχείριση του νερού, η ποιότητα του και η απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτό είναι η κορυφαία αποστολή της Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας.

Το έργο μας δύσκολο. Σε έναν τόπο που το νερό δεν είναι απεριόριστο, που δεν υπάρχουν πηγές και με έναν “εξαντλημένο” υδροφόρο ορίζοντα. Μέλημά μας είναι να αξιοποιήσουμε ότι μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία, ο εκσυγχρονισμός και η σωστή διαχείριση.

Βρισκόμαστε καθημερινά σε έναν ιδιότυπο “πόλεμο”. Να εξασφαλίζουμε απρόσκοπτα
την επάρκεια και την ποιότητα του νερού που φτάνει στα σπίτια σας. Έχουμε απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης ότι προσφέρουμε νερό, προσφέρουμε ζωή.

Σε αυτή την καθημερινή μάχη που δίνουμε, σας θέλουμε συμμάχους και υποστηρικτές. Διαχειριστείτε την χρήση του ως πολύτιμο αγαθό. Γιατί είναι πολύτιμο αγαθό. Διαχειριστείτε το με φειδώ, με σύνεση, με έξυπνους τρόπους. Χωρίς σπατάλη.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. καθημερινά δίνει τον δικό της αγώνα, για την επάρκεια και την ποιότητα του νερού. Και σ’ αυτόν τον αγώνα, σας θέλει δίπλα της και όχι απέναντι της. Γιατί μαζί θα φέρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα νερού ως μια ημέρα που πρέπει να αναλογιστούμε την αξία του. Μην ξεχνάμε ότι το νερό είναι ζωή. Και η ζωή μας είναι πολύτιμη.”

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη