Παγκόσμιο χάλκινο μετάλλιο για την εθνική ομάδα πόλο ανδρών

Με μόλις έντεκα ετοιμοπόλεμους παίκτες, με το βάρος της απογοήτευσης από την ήττα του ημιτελικού και με εμφανώς κόντρα διαιτησία, η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών έγραψε ακόμα ένα έπος στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Κατέκτησε πανάξια το χάλκινο μετάλλιο στο 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, καθώς πέτυχε μια περήφανη νίκη με 9-7 επί της Κροατίας στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, επιβεβαιώνοντας την ένταξή της στην ελίτ του παγκόσμιου στερεώματος.

Η Ελλάδα κατέκτησε το τρίτο της χάλκινο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (μετά το Μόντρεαλ το 2005 και το Καζάν το 2015), έναν χρόνο μετά το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και άφησε εκτός μεταλλίων την Κροατία, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια που ανέβαινε συνεχώς στο βάθρο.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Με άμυνα για σεμινάριο, με τον τερματοφύλακα Παναγιώτη Τζωρτζάτο να κάνει την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, με επιθετικές λύσεις σε κρίσιμα σημεία και παρά τις συνεχείς υπεροβολικές αποβολές που έδιναν οι διαιτητές στους Κροάτες, οι Έλληνες αθλητές έδωσαν και την ψυχή τους. Έπαιξαν και για τους δύο απόντες Ζερδεβά και Παπαναστασίου, εξουδετέρωσαν τους Κροάτες και τους υπέταξαν δίκαια με μια μεγάλη νίκη. Ο καλύτερος επιθετικά ήταν ο Κώστας Κάκαρης, κερδίζοντας πολλές αποβολές και πετυχαίνοντας 3 γκολ.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 4-3, 3-2, 1-2

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη