20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παγκόσμιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο – Τα αποτελέσματα

Share

O Raimonds Tomsons από τη Λετονία είναι ο μεγάλος νικητής του 17ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού για τον Καλύτερο Οινοχόο που ολοκληρώθηκε, σήμερα Κυριακή 12/2/2023, στο Παρίσι. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ένωση Οινοχόων (ASI) κάθε τρία χρόνια.

Ο 43χρονος Raimonds Tomsons βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελική φάση του διαγωνισμού, καθώς το 2019 είχε καταλάβει την 3η θέση. Επίσης, το 2017 είχε αναδειχθεί Καλύτερος Οινοχόος Ευρώπης και Αφρικής.

O Λετονός Raimonds Tomsons, ο Καλύτερος Οινοχόος του κόσμου 2023

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ένωση Οινοχόων (ASI) κάθε τρία χρόνια. Στον φετινό διαγωνισμό πήραν μέρος 68 υποψήφιοι από τις 65 χώρες-μέλη της ASI, ένας υποψήφιος από κάθε χώρα και επιπλέον οι νικητές από τους τρεις περιφερειακούς διαγωνισμούς της ASI (Καλύτερος Οινοχόος Ευρώπης και Αφρικής 2021, Καλύτερος Οινοχόος Αμερικής 2022 και Καλύτερος Οινοχόος Ασίας και Ωκεανίας 2022).

Οι συμμετέχοντες στον φετινό διαγωνισμό

Στην ημιτελική φάση προκρίθηκαν 17 οινοχόοι: Valeria Gamper (Αργεντινή), Suvad Zlatic (Αυστρία), Tom Ieven (Βέλγιο), Reeze Choi (Κίνα), Σωτήρης Νεοφυτίδης (Κύπρος), Nina Jensen (Δανία), Pascaline Lepeltier (Γαλλία), Manuel Schembri (Ισλανδία), Wataru Iwata (Ιαπωνία), Raimonds Tomsons (Λετονία), Chuan Ann Tan (Μαλαισία), Francesco Marzola (Νορβηγία), Andrea Martinisi (Νέα Ζηλανδία), Jo Wessels (Νότια Αφρική), Reza Nahaboo (Ελβετία), Kevin Lu (Ταϊβάν), Mark Guillaudeu (ΗΠΑ).

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο οινοχόος Άρης Σκλαβενίτης, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει στην ημιτελική φάση.

Εκτός από τον Raimonds Tomsons, στην τελική δοκιμασία συμμετείχαν επίσης η Nina Jensen από τη Δανία που κατετάγη δεύτερη και ο Reeze Choi από την Κίνα που κατέλαβε την τρίτη θέση.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν δύο φορές τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Οινοχόο. Το 2004 πραγματοποιήθηκε ο 11ος διαγωνισμός στη Σαντορίνη και στην Αθήνα, ενώ τρία χρόνια μετά, το 2017, ο 12ος πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο.

Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar after sunset

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη