Παγκόσμιος πρωταθλητής στην ταχύτητα το νέο απόκτημα της Seajets

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης 19/9, το “World Champion Jet”, το νέο εντυπωσιακό ταχύπλοο της Seajets. Πρόκειται για το πρώην “ΗSC Villum Clausen”, ένα ταχύπλοο σκάφος υψηλών επιδόσεων και προδιαγραφών, το οποίο μάλιστα κατέχει και μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Guinness για την ταχύτητά του.

Το ταχύπλοο έχει χωρητικότητα 6.400gt, μήκος 88 μέτρων, πλάτος 24 μέτρων και βύθισμα 4 μέτρων. Εξοπλίζεται με 2 πανίσχυρες τουρμπίνες αεροπορικού τύπου General Electric LM 2500, συνολικής ισχύος 50.000 kw, αναπτύσσοντας υπηρεσιακή ταχύτητα 44 κόμβων και μέγιστη ταχύτητα 50 Κόμβων. Mπορεί να μεταφέρει έως και 1.200 επιβάτες, ενώ στα άνω των 2.000 m² της επιφάνειας των κοινόχρηστων χώρων του προσφέρεται σαλόνι διακεκριμένης θέσης, platinum θέσης, εστιατόριο, bridge deck bar και σαλόνι, παιδότοπος, υποδοχή και shopping area.

Το World Champion Jet ναυπηγήθηκε τον Μάρτιο του 2000 στο Perth της Αυστραλίας από τα φημισμένα Austal Ships για λογαριασμό της δανέζικης Lessors Borholmstrafikken και ήταν οι ίδιοι ιδιοκτήτες από το 2000 μέχρι τον Αύγουστο του 2018.

Με την ένταξή του στην οικογένεια της Seajets, η εταιρία αναβαθμίζεται σημαντικά, φτάνοντας να διαχειρίζεται υπό τα σήματά της τον μεγαλύτερο και ταχύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως, με 17 ταχύπλοα, καθώς και 3 συμβατικά πλοία, εξυπηρετώντας συνολικά 29 λιμάνια και περισσότερες από 250 διασυνδέσεις στο Αιγαίο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here