Πανεπιστημιακές ανασκαφές σε Κυκλάδες και Ιόνιο παρουσιάζονται στην Αθήνα

Πώς εξελίσσεται η ανασκαφή στη θέση Κοίμηση της Θηρασιάς

Ανασκαφή στη θέση Κοίμηση Θηρασιάς

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 17:30 στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30), στην αίθουσα “Ιωάννης Δρακόπουλος”, εκδήλωση για την παρουσίαση των Πανεπιστημιακών Ανασκαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη στις Κυκλάδες και το Ιόνιο.

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής χρηματοδοτεί τις αρχαιολογικές αυτές έρευνες στα νησιά, σε μία γόνιμη και πρωτοποριακή σύμπραξη πολιτείας, επιστήμης και κοινωνίας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Νικόλαος Βούλγαρης και η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου.

Οι παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων των ανασκαφικών έργων θα γίνουν από:

  • Την ομότιμη καθηγήτρια Λυδία Παλαιοκρασσά, για την Παλαιόπολη Άνδρου.
  • Την ομότιμη καθηγήτρια Νότα Κούρου, για το Ξώμπουργο Τήνου.
  • Τον καθηγητή Αλέξανδρο Μαζαράκη-Αινιάνα, για το Βρυόκαστρο Κύθνου.
  • Τον αναπληρωτή καθηγητή Κωνσταντίνο Σμπόνια, για την Κοίμηση Θηρασιάς.
  • Την καθηγήτρια Νένα Γαλανίδου, για το Σπήλαιο του Πάνθηρα Κυθρού.
Φωτορεαλιστική Αναπαράσταση της Βόρειας Στοάς της Αγοράς της Άνδρου (2ου αι. π.Χ)

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: “Με την υποστήριξη των ερευνητικών αυτών έργων, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής συμβάλλει στην προσπάθεια παραγωγής πρώτης ύλης, για να γίνει κατανοητή η ιστορία του ελληνικού και ιδίως του νησιωτικού πολιτισμού και οι μεταμορφώσεις των υλικών της τεκμηρίων, στο πέρασμα του χρόνου. Στα ιδιαίτερα νησιωτικά περιβάλλοντα του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους, οι πανεπιστημιακοί αρχαιολόγοι με τις ερευνητικές τους ομάδες αποκαλύπτουν αρχαιότητες και μνημεία, και αφήνουν στα νησιά μας μια πολύτιμη εκπαιδευτική και αναπτυξιακή παρακαταθήκη”.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here