Χ. Θεοχάρης: Πάνω από 600 εκατ. ευρώ τα φορολογικά έσοδα από τις ψηφιακές πλατφόρμες

Σημαντικά στοιχεία για την πρόοδο που έχει σημειώσει το Ελληνικό Δημόσιο ως προς την πάταξη της φοροδιαφυγής, ιδιαιτέρως από ψηφιακές πλατφόρμες διαμοιρασμού και παροχής υπηρεσιών μέσω διαδικτύου, παρουσίασε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κος Θεοχάρης “ξεκινήσαμε με έσοδα 50 εκατ. ευρώ από τις πλατφόρμες τύπου Booking, AirBnB κ.ά. και τώρα έχουμε ξεπεράσει τα 500 εκατ. Δηλαδή έχουμε φτάσει πλέον δέκα φορές πάνω. Έχω, δε, την αίσθηση -θα το επιβεβαιώσουμε όταν ολοκληρωθούν οι φορολογικές δηλώσεις- ότι για το 2022 θα ξεπεράσουμε τα 600 εκατ. ευρώ”.

Στο πλαίσιο της συζήτησης στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, επί του νέου νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΟ και της ενσωμάτωσης της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/514 περί συνεργασίας στον τομέα της φορολογίας, ο κος Θεοχάρης είπε, μεταξύ άλλων, “τα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση και που ενισχύονται από το νέο νομοσχέδιο είναι επαρκή, δε χρειάζεται περισσότερη μελέτη. Μάλιστα, η Οδηγία 2021/514 που καλούμαστε να ψηφίσουμε, είναι αποτέλεσμα και των δικών μας ενεργειών. Διότι, ήδη από την προηγούμενη τετραετία, ως κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχαμε ήδη κατορθώσει να πείσουμε τις πλατφόρμες διαμοιρασμού να συνεργαστούν με την ΑΑΔΕ και να μας δώσουν στοιχεία. Τις αναγκάσαμε να συμμορφωθούν, επί ποινή αποχώρησης από την Ελλάδα. Γι’ αυτό και συμμορφώθηκαν”.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Οικονομικών τόνισε πως “υπολογίζουμε πως το 90% όσων ιδιοκτητών παραχωρούν ακίνητα για τέτοιου είδους μίσθωση στην Ελλάδα, φορολογούνται κανονικά, κάτι που αποτελεί μία από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη, ως προς την αντιμετώπιση αυτού του είδους της φοροδιαφυγής. Η Οδηγία 2021/514, λοιπόν, έρχεται να επεκτείνει το επιτυχημένο μοντέλο της χώρας μας στην υπόλοιπη Ε.Ε.”.

Γενικότερα για το δεύτερο νομοσχέδιο το οποίο εισηγείται προς ψήφιση στη Βουλή το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών μέσα σε μόλις δύο μήνες μετά από τις εθνικές εκλογές, ο κ. Θεοχάρης παρατήρησε ότι “μία λέξη χαρακτηρίζει το δεύτερο σ/ν -δικαιοσύνη. Φορολογική δικαιοσύνη κυρίως, η οποία εδράζεται στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στη δεύτερη τετραετία, να πατάξει τη φοροδιαφυγή. Για εμάς η φοροδιαφυγή είναι μια αντικοινωνική συμπεριφορά. Και η δικαιοσύνη μέσω της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, θα επιτρέψει την αύξηση των εισοδημάτων, διότι οδηγεί στην εξυγίανση της οικονομικής δραστηριότητας, αυξάνοντας πολύ πιο ουσιαστικά και πιο γρήγορα το ΑΕΠ”.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. “Για εμάς η φοροδιαφυγή είναι μια αντικοινωνική συμπεριφορά.”
    Προφανώς και μας εμπαίζουν….. σα δεν ντρέπονται ας ξεκινήσουν απο τους ιδίους αν θέλουν να πατάξουν την φοροιδιαφυγή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη