Παραίτηση Γ. Αργυρού από το ΔΣ της ΑΕΜΥ

Δρ. Ιωάννης Αργυρός

Την παραίτησή του από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΜΥ υπέβαλε ο Θηραίος ιατρός-γυναικολόγος Γιάννης Αργυρός, με χθεσινή του επιστολή, στην οποία έκανε λόγο για δυσλειτουργίες του διοικητικού σχήματος, καταλογίζοντας στην Αντιπρόεδρο και Εντεταλμένη Σύμβουλο για το Γ.Ν. Θήρας, Λένα Μπορμπουδάκη, συγκεντρωτισμό και εσφαλμένη αντίληψη περί διοίκησης.

Όπως ανέφερε ο κος Αργυρός στη ραδιοφωνική εκπομπή του Δ. Πράσσου, είχε προηγηθεί πρόσφατη εισήγηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την απομάκρυνσή του, οπότε η επιστολή του έρχεται να διευκολύνει την όλη κατάσταση. Σύμφωνα με τον ίδιο, ως αντικαταστάτης του στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΜΥ προορίζεται ο Ακαδημαϊκός Χαράλαμπος Ρούσσος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική πρόσκληση του ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ προς τον μοναδικό μέτοχο της Εταιρείας, το Ελληνικό Δημόσιο, εκπροσωπούμενο από τον Υπουργό Οικονομικών και τον εποπτεύοντα την Εταιρεία Υπουργό Υγείας, θα συγκληθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 17/5 για συζήτηση και λήψη απόφασης επί του θέματος: “Αντικατάσταση μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ – ΑΕΜΥ ΑΕ”.

Η επιστολή παραίτησης του κου Αργυρού προς τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΑΕΜΥ έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, αγαπητά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΜΥ ΑΕ,

Μετά το από 12/4/2024 έγγραφο – εισήγηση υπ. αριθμ. πρωτ. Γ4β/οικ.: 21629 των κκ. Σ.Α. Γεωργιάδη, Ε. Αγαπηδάκη και Μ. Θεμιστοκλέους προς την Γενική Συνέλευση της ΑΕΜΥ και προς διευκόλυνση των διαδικασιών, υποβάλλω σήμερα και παρακαλώ όπως άμεσα γίνει αποδεκτή, την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και, ακολούθως, όπως προχωρήσετε στην αντικατάστασή μου.

Στο χρονικό διάστημα των 18 περίπου μηνών που υπηρέτησα ως μέλος του ΔΣ, Θέλω να πιστεύω ότι υπήρξα συνεπής στα καθήκοντά μου και εργάστηκα για το καλό της Εταιρείας και ιδιαίτερα του τομέα δραστηριοτήτων της, του Γενικού Νοσοκομείο Θήρας. Το Νοσοκομείο αυτό πρωτίστως το στήριξα, καθώς η Σαντορίνη αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα μου, και η ίδια η συμμετοχή μου στο Δ.Σ. οφείλεται στον ζήλο μου να συνεισφέρω στη βελτίωση και στην περαιτέρω ανάπτυξή του.

Οφείλω όμως να σας καταθέσω και τον προβληματισμό μου για τη λειτουργία μας ως ΔΣ. Σε όσους φορείς έχω μέχρι σήμερα εργασθεί ή συμμετάσχει, η Διοίκηση λειτουργεί ως μία οργανωμένη ομάδα με συνοχή, πνεύμα ομαδικότητας και αλληλοσεβασμό των μελών της, κατά τη γνωστή ρήση “ένας για όλους και όλοι για τον έναν”. Αυτό δυστυχώς δεν απαντάται στο Δ.Σ. της ΑΕΜΥ, το οποίο δυστυχώς είναι χωρισμένο σε δύο στρατόπεδα, με εμφανή έλλειψη εμπιστοσύνης, δυσλειτουργία και έλλειψη κατανόησης των ρόλων εκάστου, με συνέπεια να μην υλοποιείται στον μέγιστο δυνατό βαθμό το έργο, για το οποίο ετάχθημεν.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να επισημάνω την κατά την γνώμη μου εσφαλμένη αντίληψη της κ. Αντιπροέδρου και Εντεταλμένης για τον τρόπο διοίκησης του ΓΝΘ, που είναι περισσότερο συγκεντρωτικός, αυστηρός και αυτονομημένος από όσο απαιτείται, συχνά μάλιστα φτάνει να καταλογίζει στην ΑΕΜΥ και τα μέλη του ΔΣ προσωπική έχθρα και πρόθεση υπονόμευσης, κάτι που δεν αληθεύει. Με λυπεί πως ό,τι καλό γίνεται στο νοσοκομείο οφείλεται στην ίδια και για ό,τι κακό φταίει η ΑΕΜΥ.

Ευχαριστώ όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συνεργασία και σας διαβεβαιώνω πως το ενδιαφέρον μου για την πορεία της Εταιρείας θα είναι παντοτινό και θα παρακολουθώ τις δραστηριότητές της, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας. Αν άθελά μου και σε προσωπικό επίπεδο κάποιον έχω στενοχωρήσει ή πικράνει, του ζητώ συγγνώμη.

Παραμένω, ωστόσο, συνεπής στις προσωπικές μου απόψεις, όσες έχω εκφράσει και όσες έχω ψηφίσει ως εκ της έως τώρα θέσεως μου στο Διοικητικό Συμβούλιο, οι οποίες ως μοναδικό γνώμονα είχαν το καλό της Εταιρείας, των εργαζομένων, των ασθενών και των συμπατριωτών μου κατοίκων του νησιού και πιστεύω πως συνέβαλα σε αυτή την κατεύθυνση.

Εύχομαι στα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καλή επιτυχία και στην Εταιρεία να σταματήσει να εγκλωβίζεται σε στείρες αντιπαραθέσεις και να συνεχίσει την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία όλων των δομών της και κυρίως του ΓΝΘ, ώστε να αποκτήσει τη θέση και τη δομή που αξίζει στον λαό της Σαντορίνης και όχι μόνο.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ιωάννης Αργυρός

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη