Την παραίτησή του από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου Νοτίου Αιγαίου υπέβαλε ο κ. Γιάννης Δεκαβάλλας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη.

Ο κος Δεκεβάλλας δε θα είναι υποψήφιος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ολοκληρώνοντας έτσι μια πορεία 36 ετών στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, αρχικά ως δημοτικός σύμβουλος Ερμούπολης (1983-1990), έπειτα ως δήμαρχος Ερμούπολης (1991-2014) και την τελευταία τετραετία ως περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου.

Με την παραίτησή του ο κος Δεκαβάλλας, όπως εξηγεί ο ίδιος, επιδιώκει να “θεραπεύσει μία (οιονεί) αδικία του εκλογικού συστήματος, δεδομένου ότι ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας του Γιάννη Μαχαιρίδη, είχε καταλάβει την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, μη επιτρέποντας την εκλογή του πρωτεύσαντα υποψηφίου του συνδυασμού στη συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα, κου Ηλία Μάινα”. Τη θέση του κου Δεκαβάλλα στο περιφερειακό συμβούλιο αναμένεται να καταλάβει ο κος Ηλίας Μάινας από τη Σαντορίνη, ο οποίος εκτιμάται πως θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και στις επόμενες περιφερειακές εκλογές.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων δήλωσε τα εξής:

“Υπάρχουν πολιτικές προσωπικότητες, οι οποίες δεν αποχωρούν από την πολιτική αλλά παραμερίζουν για να παρακολουθούν τα πολιτικά τεκταινόμενα από άλλη οπτική.

Ο Γ. Δεκαβάλλας, γνήσιος αυτοδιοικητικός, παρέμεινε πιστός στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, παρά τα πλείστα κελεύσματα που δέχθηκε από το κεντρικό πολιτικό σύστημα. Πορευθήκαμε μαζί για πολλά χρόνια, στην αρχή ακολουθώντας την ίδια πολιτική διαδρομή και κατόπιν σε διαφορετικές πολιτικές διαδρομές, με διαφορετικές πολιτικές θέσεις για τα μεγάλα θέματα του νησιού, οι οποίες όμως είχαν κοινό προορισμό: την ευημερία των συμπολιτών μας και την πρόοδο της Σύρου.

Δεν θα κάνω σήμερα καμία πολιτική αξιολόγηση του έργου του, διότι πίστευα και πιστεύω ότι την αξιολόγηση των πολιτικών πρέπει να την κάνει ο λαός. Και ο λαός της Σύρου εκφράστηκε επανειλημμένα για τον Γιάννη Δεκαβάλλα. Θέλω να τονίσω, όμως, ότι ο Γιάννης χαίρει του πολιτικού σεβασμού και της εκτίμησής μου, πέραν των άριστων κοινωνικών σχέσεων που διατηρούμε. Του εύχομαι από καρδιάς ό,τι καλύτερο στην προσωπική και οικογενειακή του ζωή.”

Από την πλευρά του, ο κ. Δεκαβάλλας δήλωσε σχετικά: “Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Λεονταρίτη για τα θερμά του λόγια. Συνεργαστήκαμε και συμβιώσαμε συνολικά επί 17 ολόκληρα χρόνια στον Δήμο και την Περιφέρεια, άλλοτε στην ίδια πλευρά και άλλοτε στην αντίπερα όχθη. Μπορεί να είχαμε κατά καιρούς διαφορετική εκτίμηση και προσέγγιση πάνω στα θέματα που μας απασχολούσαν και είχαμε να επιλύσουμε, ωστόσο θεωρώ ότι και οι δύο εργαστήκαμε με ανιδιοτέλεια για το καλό του τόπου και των κατοίκων του.

Εύχομαι σε όσους συναδέλφους συνεχίσουν στην Αυτοδιοίκηση ή σε όσους επιλέξουν να ασχοληθούν για πρώτη φορά με τα κοινά του τόπου, να επιδείξουν αφοσίωση και ευθύνη στις θέσεις που θα τους εμπιστευθεί ο λαός.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη, καθώς και όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη συνεργασία που είχαμε τα τελευταία αυτά χρόνια, υπηρετώντας ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί ως Σώμα, τον θεσμικό ρόλο που μας είχε ανατεθεί από τον λαό. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζω προς τον επικεφαλής του συνδυασμού και επί πολλά χρόνια υπηρέτη της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης Γιάννη Μαχαιρίδη, ο οποίος μου έκανε την τιμή να με εμπιστευτεί ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του στον νομό Κυκλάδων. Καλή συνέχεια!”.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here