Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Θήρας Επιφάνιος

Δεν τίθεται θέμα παραίτησης λέει η Μητρόπολη Θήρας

Φωτογραφία αρχείου από την επίσκεψη του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων στο Γ.Ν. Θήρας (κέντρο) για να καθαγιάσει και να δωρίσει την εικόνα του Άγιου Λουκά του Ιατρού (1/6/2017)

Νεότερη ενημέρωση 25/8/2021, 22.00

Η Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού & Νήσων ανακοίνωσε ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Μητροπολίτου και ότι πρόκειται για ανυπόστατη είδηση. Το σχετικό Δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

“Η Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού & Νήσων έχοντας υπ’ όψιν δημοσιεύματα τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα και διέσπειραν την ανυπόστατη είδηση περί δήθεν παραιτήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Επιφανίου, με εύλογη αγανάκτηση και δικαιολογημένη απορία για την σκοπιμότητα, δηλώνει ότι δεν τίθεται θέμα παραιτήσεως του οικείου Ποιμενάρχου.

Ο Σεβασμιώτατος ασκεί τα νόμιμα και κανονικά καθήκοντά του, διαποιμαίνει τη Μητρόπολή του και επιφυλάσσεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον του οποιουδήποτε τολμά και διαταράσσει την κανονική τάξη στην Εκκλησία της Ελλάδος.”

25/8/2021 16:44

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.romfea.gr, κατά τη σημερινή (25/8) της συνεδρίαση, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Σεβ. Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Επιφανίου.

Σημειώνεται πως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος πρόκειται να συγκληθεί στις 4-8 Οκτωβρίου 2021 και στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται ήδη μεταξύ άλλων η εκλογή τριών νέων Μητροπολιτών για τον Λαγκαδά, το Κιλκίς και την Καστοριά, καθώς και η “πλήρωσις τυχόν κενωθησόμενων Ιερών Μητροπόλεων”.

Ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος (Αρτέμης) γεννήθηκε το 1934 στη Βρούτση της Αμοργού. Σπούδασε θεολογία στην Αθήνα. Χειροτονήθηκε το 1958 Διάκονος και το 1964 Πρεσβύτερος. Από το 1965 έως την εκλογή του ως Μητροπολίτης υπηρέτησε ως Ηγούμενος της ιστορικής Ιεράς Μονής της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης Αμοργού, την οποία και αναστήλωσε εκ βάθρων. Εξελέγη Μητροπολίτης το 2003.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη