Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Group μετά το αδιανόητο συμβάν στο λιμάνι του Πειραιά

Απομακρύνεται ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά και ο διοικητής του Α΄λιμενικού τμήματος - Πειθαρχικός έλεγχος για τέσσερις λιμενικούς

Τελευταία ενημέρωση 7/9 – ώρα 21:00

Tην παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Group Σπύρος Πασχάλης, στη σκιά του τραγικού θανάτου του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, το βράδυ της Τρίτης 5/9, όταν εξωθήθηκε από το πλήρωμα του Blue Horizon κατά την επιβίβασή του την ώρα της αναχώρησης του πλοίου, με αποτέλεσμα να πέσει από τον καταπέλτη και να βρεθεί στη θάλασσα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Attica Group, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας έκανε σήμερα δεκτή την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου. Παράλληλα, λόγω των εξελίξεων, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Η Attica Group στην ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει αδιανόητο τον τρόπο που έχασε τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος και απευθύνει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια και τη συγγνώμη στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος. Παράλληλα, και ανεξαρτήτως της δικαστικής διερεύνησης, δεσμεύεται ότι θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος με κάθε τρόπο και με όλες της τις δυνάμεις.

Η εταιρεία προαναγγέλλει, εξάλλου, διευρυμένη και σε βάθος έρευνα και με τη συνδρομή ανεξάρτητων εξωτερικών συμβούλων με την εγγύηση του Διοικητικού Συμβουλίου και των Μετόχων προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ποτέ ξανά δεν θα παραβιαστούν από κανέναν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα του Ομίλου. Επίσης, αναφέρει πως δεσμεύεται ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής θα αξιοποιηθούν για τις αναγκαίες τομές και αλλαγές, σε όποιο επίπεδο και με όποιον τρόπο χρειαστεί.

Kαθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην Attica Group, μετά την παραίτηση του Σπύρου Πασχάλη, αναλαμβάνει προσωρινά ο Επιτελικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών (CFO) του ομίλου της Attica A.E. Συμμετοχών Παναγιώτης Δικαίος.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Στο μεταξύ, σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Σε βάρος του μέλους του πληρώματος του πλοίου που διακρίνεται σε βίντεο να σπρώχνει με μανία τον άτυχο επιβάτη ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες. Οι άλλοι δύο ναυτικοί που ήταν παρόντες στο περιστατικό κατηγορούνται για συνεργεία στο αδίκημα, ενώ σε βάρος του πλοιάρχου ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες. Οι συλληφθέντες παραπέμπονται σε ανακριτή για να απολογηθούν.

Από την εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά δόθηκε εξάλλου εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τυχόν ευθύνες και από την πλευρά της λιμενικής αρχής. Μεταξύ άλλων θα ερευνηθεί αν ήταν παρόντες λιμενικοί κατά τη διάρκεια του απόπλου του πλοίου, κάτι που δε φαίνεται τουλάχιστον στα βίντεο που κυκλοφορούν και αν έπραξαν τα προβλεπόμενα από τη στιγμή που ο 36χρονος έπεσε στη θάλασσα.

Απομακρύνεται ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά και ο διοικητής του Α΄λιμενικού τμήματος – Πειθαρχικός έλεγχος για τέσσερις λιμενικούς
Εντολή προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Γιώργου Αλεξανδράκη για απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά, του Διοικητή του Α’ Λιμενικού Τμήματος, αλλά και την παραπομπή σε πειθαρχικό έλεγχο τεσσάρων στελεχών του λιμενικού, ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά την παράδοση του πορίσματος της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση των ευθυνών αναφορικά με το τραγικό περιστατικό. Η διερεύνηση για ενδεχόμενες άλλες ευθύνες που σχετίζονται με τον απόπλου του πλοίου “Blue Horizon” συνεχίζεται.

Επιπλέον, ο υπουργός έδωσε εντολή για την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του λιμενικού σώματος από υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη