Παράκτιος καθαρισμός στη Βλυχάδα την Τρίτη 18/10

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Προσφέρω”, μιας κοινής προσπάθειας της P&G και της ΑΒ Βασιλόπουλος για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές, η περιβαλλοντική οργάνωση iSea θα επισκεφθεί την Τρίτη 18/10 τη Σαντορίνη για να πραγματοποιήσει μία δράση παράκτιου καθαρισμού στη Βλυχάδα.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από 10:00 έως 12:00 στην παραλία της Βλυχάδας (δείτε ακριβές σημείο εδώ) και η iSea απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής εθελοντών.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Όπως αναφέρει η iSea, μέσω του προγράμματος “Προσφέρω” που υλοποιείται από τον Μάϊο του 2018, έχουν ολοκληρωθεί περισσότερες από 200 δράσεις καθαρισμών, με σκοπό τόσο την απομάκρυνση σημαντικής ποσότητας υδάτινων απορριμμάτων από τις ακτές και τους βυθούς της χώρας, όσο και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το ζήτημα των απορριμμάτων και τις ορθές πρακτικές αντιμετώπισής του.

Συγκεκριμένα, σε όλη τη χώρα έχουν πραγματοποιηθεί 96 δράσεις παράκτιων καθαρισμών, με παράλληλη εκπαίδευση των πολιτών για τις επιπτώσεις των υδάτινων απορριμμάτων και τη συλλογή ερευνητικών δεδομένων μέσα από την καταγραφή τους. Παράλληλα, από το 2020 το πρόγραμμα εστίασε σε υποβρύχιους καθαρισμούς στο Βόρειο Αιγαίο, τον Βόλο, το Ιόνιο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Πελοπόννησο, έχοντας ολοκληρώσει 114 δράσεις.

Από την αρχή του προγράμματος και με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.500 εθελοντών και 60 δυτών έχουν απομακρυνθεί περισσότεροι από 77 τόνοι απορριμμάτων σε συνεργασία με καταδυτικά κέντρα και τοπικούς φορείς.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη