ΠΟΥ: “Παραλλαγή ανησυχίας” το νέο στέλεχος του κορονοϊού

Δόθηκε το όνομα "Όμικρον" - ECDC: "Υψηλός έως πολύ υψηλός" ο κίνδυνος να εξαπλωθεί στην Ευρώπη

Ως “παραλλαγή ανησυχίας” (Variant of Concern) χαρακτήρισε σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του SARS-CoV-2 που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική. Στην παραλλαγή B.1.1.529 δόθηκε η ονομασία “Όμικρον” από το γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι η παραλλαγή αυτή επιφέρει μεγαλύτερο κίνδυνο επαναμόλυνσης, σε σύγκριση με τις άλλες “παραλλαγές ανησυχίας”.

Τα κρούσματα της Όμικρον φαίνεται ότι αυξάνονται σχεδόν σε όλες τις επαρχίες της Νότιας Αφρικής.

ECDC: “Υψηλός έως πολύ υψηλός” ο κίνδυνος να εξαπλωθεί στην Ευρώπη η παραλλαγή Όμικρον
Ο κίνδυνος να εξαπλωθεί στην Ευρώπη η παραλλαγή Όμικρον του νέου κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική είναι “υψηλός έως πολύ υψηλός” ανακοίνωσε απόψε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC).

Στην έκθεση εκτίμησης του κινδύνου, το ECDC αναφέρει ότι το γενικό επίπεδο κινδύνου για την ΕΕ και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο όσον αφορά αυτή τη νέα παραλλαγή του SARS-CoV-2, κρίνεται “υψηλό έως πολύ υψηλό».

Εκτός από τη Νότια Αφρική, κρούσματα της Όμικρον έχουν καταγραφεί στο Μαλάουι, στο Ισραήλ (ένα πρόσωπο που έφτασε στη χώρα από το Μαλάουι), στο Χονγκ Κονγκ και στο Βέλγιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη