Παραμένουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου η Σαντορίνη και η Μύκονος

Σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν και για την επόμενη εβδομάδα οι Δήμοι Θήρας και Μυκόνου, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Θήρας σήμερα είναι 31, από 34 που ήταν στις 30/1 οπότε τέθηκαν σε εφαρμογή τα περιοριστικά μέτρα. Στον Δήμο Μυκόνου τα ενεργά κρούσματα είναι 18, από 25 στις 30/1. Όπως είπε ο κος Χαρδαλιάς, υπάρχει σταδιακή βελτίωση της εικόνας αλλά όχι η επιθυμητή μείωση του ιικού φορτίου ώστε να γίνει άρση των μέτρων που ισχύουν σήμερα.

Στο ίδιο επίπεδο μπαίνουν και οι ΠΕ Αχαΐας και Εύβοιας (πλην της Σκύρου), ενώ παραμένει και ο Δήμος Αγίου Νικολάου.

Στις περιοχές αυτές, είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν διά ζώσης στους δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής).

Επίσης, είναι σε αναστολή η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από αύριο το πρωί, με εξαίρεση τους δήμους Μυκόνου και Θήρας που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη