Παραπλανητικές επιστολές από την EU Business Register

Συστάσεις από το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει με ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Κυκλάδων, καθώς αρκετές επιχειρήσεις της περιοχής έχουν λάβει επιστολές για να εγγραφούν σε κάποιο δήθεν ευρωπαϊκό μητρώο επιχειρήσεων, με μια “υποχρεωτική” προτροπή, έναντι αρκετά υψηλού τιμήματος.

Σε όλες τις επιχειρήσεις που απευθύνθηκαν εξ αρχής στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, δόθηκε η οδηγία να αγνοήσουν την επιστολή, όμως δεν είναι γνωστό αν κάποιοι έχουν ήδη πέσει θύματα αυτής της παραπλάνησης.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του έγγραφο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Χάγη, σύμφωνα με το οποίο, εταιρία με την επωνυμία EU Business Register χρησιμοποιεί αυτόν τον τίτλο για να δημιουργήσει σύγχυση με το Ευρωπαϊκό Μητρώο Επιχειρήσεων / European Business Register.  Η EU Business Register αποστέλλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή και επιστολές σε εταιρίες με σκοπό την δήθεν δωρεάν εγγραφή τους σε ένα μητρώο επιχειρήσεων. Ωστόσο, στο έντυπο που αποστέλλεται στις εταιρίες προς συμπλήρωση, αναφέρεται ότι πρόκειται για τριετή συνδρομή, με ετήσιο τέλος 995 ευρώ και αυτόματη ανανέωση εάν ο συνδρομητής δεν ακυρώσει εγκαίρως τη συνδρομή.

Είναι πάντως πιθανό, εκτός της εταιρίας αυτής, να υπάρχουν και άλλες με παρόμοιες επωνυμίες, οι οποίες να αποστέλλουν ανάλογες παραπλανητικές επιστολές. Το Επιμελητήριο Κυκλάδων συστήνει στα μέλη του να μην τις λαμβάνουν υπόψη και να μην απαντούν.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη