Παράρτημα της Φλόγας στη Σαντορίνη

Μετρώντας ήδη 40 χρόνια από την ίδρυσή του, ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Η Φλόγα” απέκτησε πρόσφατα στη Σαντορίνη το 20ο παράρτημά του στην Ελλάδα. Τα εγκαίνια του παραρτήματος έγιναν την Κυριακή 8/1, παρουσία της Προέδρου της Φλόγας, κας Μαρίας Τρυφωνίδη.

Το σπιτάκι της Φλόγας φιλοξενείται σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο ΔΑΠΠΟΣ, στο προαύλιο του Κλειστού Γυμναστηρίου. Εκπρόσωπος του παραρτήματος Σαντορίνης είναι ο κος Δημήτρης Ντολίτσας, μέλος της Φλόγας, ο οποίος αναλαμβάνει την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για θέματα παιδικού καρκίνου, αλλά και την ανάπτυξη τοπικών δράσεων για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου.

Στο σπιτάκι διατίθενται επίσης προς πώληση χειροτεχνίες φτιαγμένες από εθελοντές και φίλους της Φλόγας, πρακτικά δώρα, είδη ένδυσης και άλλα προϊόντα με το λογότυπο του Συλλόγου. Τα έσοδα από τις πωλήσεις προορίζονται για την ενίσχυση του έργου της Φλόγας για καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών με καρκίνο.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Από τις πλέον σημαντικές δράσεις της Φλόγας τα τελευταία 20 χρόνια είναι η λειτουργία των ξενώνων, όπου φιλοξενούνται οικογένειες από την περιφέρεια για όσο διάστημα πρέπει να παραμείνουν στην Αθήνα για τη θεραπεία των παιδιών τους στα ογκολογικά νοσοκομεία. Εκτός από δωρεάν διαμονή, η Φλόγα προσφέρει στις οικογένειες των παιδιών αγάπη, κατανόηση και έμπρακτη στήριξη στον αγώνα τους.

Παράλληλα, υπάρχει στενή συνεργασία με τους γιατρούς, ώστε να βελτιώνεται συνεχώς η ποιότητα της ιατρικής φροντίδας των παιδιών. Με τη βοήθεια των γιατρών, η Φλόγα εντοπίζει και χρηματοδοτεί τις ανάγκες των δημόσιων παιδιατρικών νοσοκομείων που δεν καλύπτονται από την πολιτεία.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φλόγα και τη δράση της υπάρχουν στο floga.org.gr

Επικοινωνία με τον εκπρόσωπο της Φλόγας στη Σαντορίνη, κο Δημήτρη Ντολίτσα, στο τηλέφωνο 6981094730.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη