Παράταση για ένταξη στις 120 δόσεις

Παράταση μέχρι τις 7 Οκτωβρίου σε όλους τους οφειλέτες για να ενταχθούν στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κος Γιάννης Βρούτσης. Σκοπός της ολιγοήμερης αυτής παράτασης είναι να διευκολυνθούν οι οφειλέτες, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή.

Όπως είπε ο Υπουργός, τα συγκεντρωτικά στοιχεία, μέχρι σήμερα, δείχνουν να έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών και το συνολικό ρυθμισμένο ποσό να ξεπερνάει ήδη τα 3 δισ. ευρώ. Τόνισε πάντως πως δε θα υπάρξει άλλη παράταση και πως “η ένταξη των οφειλετών στην ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους να διακανονίσουν τα χρέη τους με τους πλέον ευνοϊκούς όρους”.

Παράταση μέχρι τις 7 Οκτωβρίου έδωσε και το Υπουργείο Οικονομικών για ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές προς την εφορία, προκειμένου να επωφεληθούν των ιδιαίτερα ευνοϊκών όρων αυτής της ρύθμισης όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και επιχειρήσεις.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, μέχρι τις 27/9/2019 εντάχθηκαν στη ρύθμιση 384.402 οφειλέτες, ρυθμίζοντας οφειλές ύψους 2,4 δισ. ευρώ, οι οποίες μαζί με τις προσαυξήσεις ύψους 898,5 εκατ. ευρώ φθάνουν συνολικά στα 3,3 δισ. ευρώ.

Η ρύθμιση των 120 δόσεων παρουσιάζει πολλαπλά οφέλη, όπως:

  • Μείωση του ελάχιστου ποσού μηνιαίας δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ.
  • Μείωση επιτοκίου από 5% στο 3%.
  • Δυνατότητα σε όλα τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή μέχρι 1.000.000 ευρώ να ρυθμίσουν την οφειλή τους μέχρι 120 δόσεις, που μέχρι σήμερα συνέβαινε μόνο για τα φυσικά πρόσωπα.
  • Αποδέσμευση των κατασχεμένων τραπεζικών λογαριασμών.
  • Δικαίωμα σε όσους είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση του ν. 4611/2019 να υπαγάγουν τα χρέη τους στη νέα αυτή ρύθμιση και να επωφεληθούν των πιο ευνοϊκών όρων της.
  • Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης μέσω της αντίστοιχης πλατφόρμας.

Επισημαίνεται ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων και η παράταση που δόθηκε για την ένταξη σε αυτήν αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για όσους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη