Παράταση για κλειδάριθμους και για πληρωμή δόσεων Φ.Α.Π. και φόρου εισοδήματος

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 13 καθώς και της πρώτης δόσης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011 και 2012, οι οποίες έληγαν στις 30/8/2013,  μέχρι την επόμενη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.

Οι φορολογούμενοι που εξοφλούν το συνολικό ποσό του ΦΕΦΠ 13 μέχρι την επόμενη Παρασκευή δικαιούνται της έκπτωσης 1,5% που προβλέπεται.

Υπενθυμίζεται πως ο ΦΑΠ καταβάλλεται σε επτά μηνιαίες δόσεις για λόγους διευκόλυνσης των φορολογουμένων και πως για όσους υπόχρεους έληγε ο πρώτη δόση σήμερα, ο ΦΕΦΠ πληρώνεται σε 3 δόσεις.

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης πως η ισχύς των παλαιών κωδικών του TAXISnet, η οποία έληγε σήμερα 30/8/2013 παρατείνεται μέχρι 31/12/2013.

Η παράταση δίνεται για τη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών με δεδομένες τις τρέχουσες υποχρεώσεις υποβολής δηλώσεων εισοδήματος Ε1 (λήξη 30/8) καθώς και δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης Ε9 (λήξη 15/9).

Υπενθυμίζεται πως μέχρι το τέλος ισχύος των κωδικών οι φορολογούμενοι υποχρεούνται να εκδώσουν νέους κωδικούς με χρήση του κλειδαρίθμου και την γνωστή διαδικασία.

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.gsis.gr επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες» και μετά «Εγγραφή Νέου Χρήστη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη