Νέα καταληκτική ημερομηνία για την κατάταξη σε αστέρια των παραδοσιακών ξενοδοχείων ορίστηκε στα τέλη Απριλίου με απόφαση της τότε υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, “τίθεται νέα καταληκτική ημερομηνία κατάταξης των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων σε κτίρια αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, η 31η Δεκεμβρίου 2020”.

Υπενθυμίζουμε ότι για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα που λειτουργούν εντός κτηρίων αρχιτεκτονικής κληρονομιάς (παραδοσιακά), επιτρέπεται απόκλιση από τις ελάχιστες υποχρεωτικά απαιτούμενες διαστάσεις – εμβαδά κατ’ ανώτατο όριο της τάξης του 40% στους κοινόχρηστους χώρους για τα ξενοδοχεία μέχρι 10 δωματίων, 30% για τα ξενοδοχεία μέχρι 20 δωματίων και 20% για τα ξενοδοχεία άνω των 20 δωματίων και κατά 15% στα δωμάτια – διαμερίσματα.

Για τα παραδοσιακά καταλύματα ορίζεται επίσης ότι ο ελάχιστος αριθμός μορίων, βάσει προαιρετικών βαθμολογούμενων κριτηρίων, που απαιτείται για την κατάταξη σε κάθε κατηγορία αστέρων είναι για 5* 4800, για 4* 3500, για 3* 2800, για 2* 1800 και για 1* 1100.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here