Παράταση για την υποβολή ενστάσεων επί των Δασικών Χαρτών ζητά η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Να παραταθεί η προθεσμία εντός της οποίας καλούνται οι πολίτες να υποβάλουν τις ενστάσεις τους επί των Δασικών Χαρτών, όπως αυτοί έχουν αναρτηθεί στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, μέχρι να απαντηθούν τα θέματα που άπτονται των επιπτώσεων που επέφεραν στη ζωή των νησιωτών, ζητά με επιστολή του προς τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνέχεια της σχετική απόφασης που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός είχε παραστεί στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που είχε γίνει στην Αθήνα στις 21 Ιανουαρίου, με αποκλειστικό θέμα αυτό της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών και των επιπτώσεών τους, εξαιτίας των αλλαγών που μετά την έκδοση του ΠΔ 32/2016 έχουν επέλθει στα κριτήρια χαρακτηρισμού των γαιών ως δασικές ή μη.

Ο κ. Φάμελλος είχε τότε αναγνωρίσει τα δίκαια των αιτημάτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και είχε ανακοινώσει τον εντός διμήνου ορισμό επιτροπής η οποία θα εξέταζε τα θέματα αυτά, ενώ είχε επίσης εξαγγείλει αλλαγές στο νομικό περιβάλλον. Μετά την πάροδο του διμήνου και καθώς προέκυψαν ζητήματα προς περαιτέρω χειρισμό, το θέμα εισήχθη ξανά στην 3η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, την 22α Μαρτίου 2019, το οποίο αποφάσισε να αιτηθεί την παράταση της ημερομηνίας λήξης υποβολής ενστάσεων επί των Δασικών Χαρτών τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη