Παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 4 Μαΐου

Κατά μία εβδομάδα, μέχρι τις 4 Μαΐου, παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα, όπως ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πετσας. Ο κος Πέτσας επανέλαβε πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό για να παρουσιάσει το συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης για τη μετάβαση στη νέα κανονικότητα.

Η μετάβαση στη νέα κανονικότητα, όπως είπε, θα είναι αργή και θα εξελιχθεί σε διαδοχικές φάσεις, μέσα στον Μάιο και τον Ιούνιο. “Σε κάθε φάση θα αξιολογούνται οι επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού και θα προχωρούμε εβδομάδα με εβδομάδα” τόνισε, συμπληρώνοντας πως με τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα θα πρέπει παράλληλα να διατηρήσουμε όλες τις απαραίτητες συνήθειες που θα μας συντροφεύουν στο εξής, όπως το συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, η αποφυγή των χειραψιών, των κοντινών επαφών, των αγγιγμάτων στο πρόσωπο, καθώς και η τήρηση των αποστάσεων.

Σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, τα μηνύματα στο 13033 και τα έντυπα βεβαίωσης μετακίνησης, ο κος Πέτσας τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να φύγουν από την καθημερινότητά μας καθώς ξεδιπλώνεται το σχέδιο για την επόμενη μέρα από τις 5 Μαΐου και μετά, με γνώμονα πάντα τις εισηγήσεις των ειδικών. Επανέλαβε δε πως οι ευπαθείς ομάδες και οι πιο ηλικιωμένοι, που είναι τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού, θα χρειαστεί να προστατευθούν για μεγαλύτερο διάστημα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη