Την παράταση του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές ανακοίνωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης σχετικά με το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος.

Όπως έγινε γνωστό, ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο.

Για την γενικότερη στήριξη των τοπικών κοινωνιών των νησιών, ανακοινώθηκαν μερικά ακόμα μέτρα, όπως η βελτίωση των δομών Υγείας, Παιδείας, Κοινής Ωφέλειας και Τουρισμού στις περιοχές που υποδέχονται μετανάστες και πρόσφυγες αλλά και αξιοποίηση προς όφελος των τοπικών κοινωνιών των Δομών/Κ.Υ.Τ. όταν θα έχει ολοκληρωθεί η αντιμετώπιση του ζητήματος.

Επίσης, η Κυβέρνηση δεσμεύεται να λάβει υπόψη την εντοπιότητα κατά τις αναγκαίες προσλήψεις στις Δομές/Κ.Υ.Τ., ενώ κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού, δημιουργείται Ειδικό Ταμείο που προικίζεται με 50 εκατομμύρια ευρώ για το 2020, το οποίο θα χρηματοδοτήσει το “Πρόγραμμα Αλληλεγγύη” που θα υλοποιήσει το Υπουργείο Εσωτερικών για την στήριξη των Δήμων που θα επιβαρυνθούν από τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here