21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρατείνεται η διαβούλευση για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη σε προστατευόμενες περιοχές Natura 2000 της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Share

Τελευταία ενημέρωση 15/12 – ώρα 13:00

Παράταση μέχρι την 1/3/2023 έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την διαβούλευση του έργου “Εκπόνηση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών, Σύνταξη Προεδρικών Διαταγμάτων Προστασίας και Σχεδίων Διαχείρισης για τις Περιοχές του Δικτύου “Natura 2000″ σε τμήμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα των Περιφερειακών Ενοτήτων Σύρου, Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Κέας – Κύθνου και Μήλου”.

Η δημόσια διαβούλευση για την ΕΠΜ, η οποία διενεργείται από τους μελετητές των ΕΠΜ, φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη διεύθυνση https://ypen.gov.gr/diavouleusi. Θα ακολουθήσει η εκπόνηση Σχεδίων Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών με τα αντίστοιχα Προεδρικά Διατάγματα.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Την παράταση του χρόνου της διαβούλευσης είχε ζητήσει μεταξύ άλλων νωρίτερα σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης. Τονίζοντας ότι οι Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες δεν περιορίζονται στον καθορισμό ζωνών προστασίας, μέτρων και στόχων διατήρησης, όπως στο παρελθόν, αλλά επιτελούν ρόλο εργαλείου χωρικού σχεδιασμού σε τοπικό επίπεδο, που θα είναι δεσμευτικός στο μέλλον τόσο για τη Διοίκηση όσο και για τους πολίτες καθώς και για την ανάπτυξη και εγκατάσταση σχεδόν κάθε είδους ανθρωπογενούς δραστηριότητας στον χώρο, ο κος Λεονταρίτης υπογράμμισε την αναγκαιότητα να διεξαχθούν ευρύτατες και ουσιαστικές διαβουλεύσεις με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία, καθώς και να δίδονται στους μελετητές ουσιαστικές και σαφείς κατευθύνσεις σε μία σειρά από ουσιώδη θέματα.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη