14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρατείνεται η έκθεση “Κάτω από το Τοπίο” σε Σαντορίνη και Θηρασιά

Share

Παράταση μέχρι την Κυριακή 18/9/22 πήρε η έκθεση “Κάτω από το Τοπίο – Under the Landscape” που διοργανώνει το περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης “Μπουλούκι”, προκειμένου να επικοινωνηθεί η γνώση που συλλέχθηκε και παράχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Κάτω από το Τοπίο: Θηρασιά 2021-2022”.

Η έκθεση αναπτύσσεται σε δύο σκέλη, ένα στη Σαντορίνη και ένα στη Θηρασιά.

Το πρώτο σκέλος στη Σαντορίνη, με τίτλο “Μαθαίνοντας από τα κάτω: η περίπτωση της θηραϊκής γης”, φιλοξενείται στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός”, στη Βλυχάδα, σε επιμέλεια της μουσειολόγου Ερατούς Κουτσουδάκη και εστιάζει στην παρουσίαση της ιδιαίτερης μεθοδολογίας, των ευρημάτων και των αποτελεσμάτων του συνόλου του έργου “Κάτω από το Τοπίο”.

Το δεύτερο σκέλος, στον υπόσκαφο οικισμό της Αγριλιάς στη Θηρασιά, έχει τίτλο “In Ex Situ” και εστιάζει εξ ολοκλήρου στην εικαστική διάσταση του έργου, με σύγχρονη γλυπτική και ζωγραφική. Στην ουσία όμως και τα δύο σκέλη θέτουν ένα κοινό, πολύ απλό, ερώτημα: Μας αφορά σήμερα η θηραϊκή γη; Και αν ναι, γιατί και πώς;

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ημέρες και ώρες επισκέψεων
Στη Σαντορίνη: Τρίτη έως Κυριακή: 10:00-18:00
Στη Θηρασιά: Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή: 11:00-14:00 και 20:00-22:00 / Παρασκευή και Σάββατο: 20:00-22:00

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και υποστηρίζεται από το JM Kaplan Fund, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το Headley Trust, την ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ, την ΕΥΔΑΠ, το Cyclades Preservation Fund, την Blue Star Ferries και τοπικές επιχειρήσεις.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη