Τουρισμός για όλους 2024: Παρατείνεται η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων

Μέχρι και τη Δευτέρα 8/4 και ώρα 23:59 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους 2024” κατόπιν αυξημένου ενδιαφέροντος δικαιούχων.

Το Πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους 2024” του Υπουργείου Τουρισμού, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και Φορέα Υλοποίησης την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε στοχεύει στην άμεση ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής δραστηριότητας και εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της Κυβέρνησης για τη στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις επιπτώσεις της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Αντικείμενο του Προγράμματος αποτελεί η χορήγηση οικονομικής διευκόλυνσης, κατόπιν σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης των δικαιούχων και επιλογής μέσω κλήρωσης ως εξής:

• Ποσό ύψους 200 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες στην Κ.Υ.Α του Προγράμματος προϋποθέσεις.

• Ποσό ύψους 300 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα:
– άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα,
– έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω,
– συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022,

• Ποσό ύψους 400 ευρώ, ειδικώς για ΑμεΑ, με ισχύουσα Απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ με ισχύουσα Απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως,.

Σε περίπτωση δικαιούχου που πληροί τις προϋποθέσεις περισσότερων της μίας εκ των ως άνω κατηγοριών, η αίτηση κατατάσσεται στην κατηγορία με το μέγιστο ποσό επιδότησης.

Τα παραπάνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

Το ποσό της ενίσχυσης πιστώνεται σε άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, ισχύος έως 31/12/2024, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους Δικαιούχους για τη διαμονή σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν εφάπαξ ή τμηματικά.

Αίτηση για το Πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν πολίτες που πληρούν τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια:

Ατομικό εισόδημα (Φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας)
– Χωρίς τέκνα: 19.000 €
– Με 1 τέκνο: 20.500 €
– Με 2 τέκνα: 22.000 €
– Με 3 τέκνα: 24.000 €
– Με περισσότερα τέκνα: 29.000 €

Οικογενειακό εισόδημα (έγγαμοι και μέρη συμφώνου συμβίωσης)
– Χωρίς τέκνα: 31.000 €
– Με 1 τέκνο: 32.500 €
– Με 2 τέκνα: 34.000 €
– Με 3 τέκνα: 36.000 €
– Με περισσότερα τέκνα: 41.000 €

Σημειώνεται ότι στο νέο Πρόγραμμα δεν μπορούν να λάβουν μέρος επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του Προγράμματος “Κοινωνικός Τουρισμός 2024” της Δ.Υ.Π.Α. – ανεξαρτήτως από το εάν έκαναν χρήση ή όχι της παροχής – καθώς και οι κληρωθέντες του Προγράμματος “Τουρισμός για όλους 2022”, ανεξαρτήτως από το εάν έκαναν χρήση ή όχι της παροχής.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στην υπηρεσία Εξυπηρέτησης Κοινού 210-2150231, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη