Παρατείνεται η προθεσμία συμμετοχής στην εικαστική έκθεση του SAF

Ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία για την υποβολή προτάσεων συμμετοχής στην 1η έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών της Σαντορίνης δίνει το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης. Η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι 10 Μαρτίου 2016.

Στόχος της έκθεσης που προγραμματίζεται για τον προσεχή Απρίλιο είναι να προβληθεί το έργο των σύγχρονων δημιουργών του νησιού και να αναδειχθεί η πολιτιστική ταυτότητα του τόπου. Το θέμα της έκθεσης που καλούνται οι συμμετέχοντες να προσεγγίσουν εννοιολογικά και να αποδώσουν με το έργο τους είναι το “Industrial”. Στην θεματική αυτή ενότητα ανιχνεύεται ο ρόλος μιας βιομηχανικής μονάδας στην τοπική κοινωνία, οι σχέσεις των εργατών με την αστική εξουσία, οι ενεργές μνήμες των εργαζομένων, ο ιδιόμορφος διάλογος ενός βιομηχανικού αρχιτεκτονήματος με το τοπίο της Σαντορίνης, και ο ρόλος που παίζει τώρα έχοντας μια άλλη λειτουργική διάσταση.

Η πρόσκληση του SAF είναι ανοιχτή προς όλους τους δημιουργούς που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Σαντορίνη. Όσοι καλλιτέχνες επιθυμούν να συμμετέχουν, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις προτάσεις τους (έως 5 έργα) στο email mvasariotou@santoriniartsfactory.gr μέχρι τις 10 Μαρτίου 2016. Τα προτεινόμενα έργα θα πρέπει να εντάσσονται στις εξής ειδικότητες: Ζωγραφική, Χαρακτική, Γλυπτική, Καλλιτεχνική Φωτογραφία, Εικαστική Εγκατάσταση (installation), και Video-Art.

Απαραίτητα στοιχεία υποβολής της πρότασης είναι για κάθε έργο: 
– Τουλάχιστον 3 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης
– Τίτλος και διαστάσεις έργων
– Σύντομη περιγραφή του έργου (έως 100 λέξεις)
– Βιογραφικό Σημείωμα (έως 400 λέξεις)

Η επιλογή και ο τελικός αριθμός των συμμετεχόντων έργων ανά καλλιτέχνη θα γίνει από το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2286085141 ή στο email info@santoriniartsfactory.gr


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη