Εικαστική έκθεση καλλιτεχνών από τη Σαντορίνη στο SAF – κάλεσμα συμμετοχής

industrial_SafΤο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης προετοιμάζει και παρουσιάζει την 1η Έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών της Σαντορίνης, που θα εγκαινιαστεί τον Απρίλιο του 2016 στις αίθουσες του SAF. Στόχος είναι να προβληθεί το έργο των σύγχρονων δημιουργών του νησιού και να αναδειχθεί η πολιτιστική ταυτότητα του τόπου.

Το θέμα της έκθεσης που καλούνται οι συμμετέχοντες να προσεγγίσουν εννοιολογικά και να αποδώσουν με το έργο τους είναι το “Industrial”. Στην θεματική αυτή ενότητα ανιχνεύεται ο ρόλος μιας βιομηχανικής μονάδας στην τοπική κοινωνία, οι σχέσεις των εργατών με την αστική εξουσία, οι ενεργές μνήμες των εργαζομένων, ο ιδιόμορφος διάλογος ενός βιομηχανικού αρχιτεκτονήματος με το τοπίο της Σαντορίνης, και ο ρόλος που παίζει τώρα έχοντας μια άλλη λειτουργική διάσταση.

Η πρόσκληση του SAF είναι ανοιχτή προς όλους τους δημιουργούς που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Σαντορίνη. Όσοι καλλιτέχνες επιθυμούν να συμμετέχουν, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις προτάσεις τους (έως 5 έργα) στο email mvasariotou@santoriniartsfactory.gr μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2016. Τα προτεινόμενα έργα θα πρέπει να εντάσσονται στις εξής ειδικότητες: Ζωγραφική, Χαρακτική, Γλυπτική, Καλλιτεχνική Φωτογραφία, Εικαστική Εγκατάσταση (installation), και Video-Art.

Απαραίτητα στοιχεία υποβολής της πρότασης είναι για κάθε έργο:
– Τουλάχιστον 3 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης
– Τίτλος και διαστάσεις έργων
– Σύντομη περιγραφή του έργου (έως 100 λέξεις)
– Βιογραφικό Σημείωμα (έως 400 λέξεις)

Η επιλογή και ο τελικός αριθμός των συμμετεχόντων έργων ανά καλλιτέχνη, θα γίνει από το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2286085141 ή στο email info@santoriniartsfactory.gr


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη