Παρατείνεται μέχρι τις 7/12 το lockdown

Την παράταση του lockdown τουλάχιστον μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε επισήμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, η απόφαση είναι επιβεβλημένη επιδημιολογικά, παρά τις πρώτες ενδείξεις για μείωση των κρουσμάτων. Η κυβέρνηση με τη βοήθεια των ειδικών παρακολουθεί στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα και εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός και αρχίσει να μειώνεται η πίεση στο ΕΣΥ, θα μπορεί να παρουσιάσει ένα σχέδιο σταδιακής επανόδου σε μια σχετική κανονικότητα.

Ο κος Πέτσας τόνισε ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό, σε επίπεδο ανησυχίας μάλιστα, σε επτά περιοχές: Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα, Μαγνησία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Λέσβο. Ειδικά για την Πάτρα, συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή ενόψει της γιορτής του Αγίου Ανδρέα, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει μια ακόμη μεγάλη γιορτή να γίνει λόγος υπερμετάδοσης του ιού.

Ο στόχος, όπως είπε, παραμένει ένας: Οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς κι από την άνοιξη του 2021 με το καλό, να ανοίξει και πάλι μια νέα εποχή για τη χώρα μας.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει μήνυμα του πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα για την άρση των περιορισμών, ο κος Πέτσας απάντησε πως “θα το δούμε όπως συλλέγουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για το, σχεδιασμό”. “Προς το παρόν όλοι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, να περιορίσουμε τη διασπορά, να ρίξουμε πιο γρήγορα τα κρούσματα στην Επικράτεια και στις συγκεκριμένες περιοχές που ανέφερα και είναι σε πιο δύσκολη κατάσταση, ώστε να προχωρήσουμε σταδιακά στην άρση του lockdown”, συμπλήρωσε.

Ο κος Πέτσας ρωτήθηκε επίσης για το ενδεχόμενο η άρση να γίνει σε δύο ταχύτητες με διαφορετικά μέτρα ανά περιοχή αλλά και τι θα γίνει με τα σχολεία. “Αυτή τη στιγμή είμαστε σε καθεστώς lockdown σε όλη την Επικράτεια και πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα. Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε τα εναλλακτικά σενάρια για να προχωρήσει η σταδιακή άρση του lockdown. Μέσα σε αυτή είναι και τα σχολεία αλλά δεν είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάτι. Προέχει η τήρηση των μέτρων”, απάντησε.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη