16.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΥΠΑ: Παρατείνονται οι αεροπορικές οδηγίες για διεθνείς πτήσεις

Τι αλλάζει στις αφίξεις από Ισραήλ

Share

Μέχρι τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου παρατείνονται οι αεροπορικές οδηγίες για επταήμερη καραντίνα επιβατών εξωτερικού και περιορισμό διεθνών δρομολογίων, ενώ με νέα οδηγία δεν υπάρχει όριο ταξιδιωτών στις αφίξεις από το Ισραήλ.

Ειδικότερα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει νέα οδηγία (notam) που αφορά το Ισραήλ και προβλέπει αφίξεις στην Ελλάδα χωρίς το εβδομαδιαίο όριο 10.000 ταξιδιωτών που προέβλεπε η προηγούμενη αεροπορική οδηγία για τη συγκεκριμένη χώρα.

Σε ό,τι αφορά τα διεθνή δρομολόγια, έχοντας ως στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών, παρατείνονται και ισχύουν ήδη από σήμερα τα ξημερώματα έως τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα οι ακόλουθες αεροπορικές οδηγίες διεθνών δρομολογίων.

Επτά ημέρες καραντίνα σε όλες τις αφίξεις από το εξωτερικό
Όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στη χώρα μας έως και τις 8/2/2021 τα μεσάνυχτα από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, για επτά ημέρες, εκτός εάν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους. Επίσης, στους επιβάτες εξωτερικού θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test) κατά την άφιξή τους, βάσει της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό, η καραντίνα θα ισχύει για 14 ημέρες.

Ηνωμένο Βασίλειο – 7ήμερη καραντίνα, rapid test και νέο pcr test για άρση της
Ειδικά για τους εισερχόμενους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνεται σε όλους rapid test κατά την άφιξη. Παράλληλα, προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι επιβάτες από το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 7ήμερο.

Διεθνείς αφίξεις μόνο με αρνητικό τεστ 72 ωρών
Η notam προβλέπει ότι όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό PCR τεστ Covid-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Επίσης, υπενθυμίζεται στους επιβάτες ότι θα γίνεται και δειγματοληπτικό test κατά την είσοδό τους στην ελληνική επικράτεια βάσει του PLF.

Υποχρεωτική συμπλήρωση Passenger Locator Form
Επεκτείνεται και η αεροπορική οδηγία για το PLF, δηλαδή την υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς Ελλάδα. Επίσης, είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της φόρμας PLF και για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και αναχωρούν από τα αεροδρόμια της χώρας μας.

Αναστολή πτήσεων με Τουρκία / Καταλονία
Παρατείνεται η αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και μεταξύ Ελλάδας και της περιοχής της Καταλονίας στην Ισπανία.

Αφίξεις μόνο στον ΔΑΑ από Αλβανία / Βόρεια Μακεδονία
Όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, σύμφωνα με τη νέα παράταση της notam, θα διεξάγονται μόνο στον ΔΑΑ “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα μη Ευρωπαίων πολιτών
Επίσης, παρατείνεται η αεροπορική οδηγία που προβλέπει απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens). Στην αεροπορική οδηγία προστέθηκαν στις εξαιρέσεις το Ισραήλ και η Ρωσία, ανεβάζοντας συνολικά στις 11 τις χώρες που εξαιρούνται από την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα. Ειδικότερα, από τη notam εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 11 χωρών: Ην. Βασίλειο, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσική Ομοσπονδία και Ισραήλ.

Ανώτατο όριο ταξιδιωτών από Ρωσική Ομοσπονδία
Ειδικά για τη Ρωσία (μόνιμοι κάτοικοι) παραμένουν οι ακόλουθοι περιορισμοί: Αφίξεις μόνο στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου και ανώτατο όριο εισόδου στην Ελλάδα 500 επιβατών την εβδομάδα.

Για όλες τις αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικού που παρατείνονται έως τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν από τις προϋπάρχουσες notams.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη