ΓΕΩΘΗΡΑ: Παραχώρηση ηλεκτροκίνητου φορείου για ανάβαση-κατάβαση σκαλοπατιών στο ΕΚΑΒ Θήρας

Με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της στο Γεωλογικό Πάρκο της Νέας Καμένης (Ηφαίστειο) και με γνώμονα την ασφάλεια των επισκεπτών και των συνεργατών της, η ΓΕΩΘΗΡΑ προχώρησε πρόσφατα στην προμήθεια δύο ηλεκτροκίνητων καρεκλών (φορείων) με ερπύστριες για ανάβαση-κατάβαση σκαλοπατιών.

Λόγω του γεωλογικού ανάγλυφου και των σκαλιών του μονοπατιού στο ηφαίστειο, σε περιπτώσεις ανάγκης καθίσταται δύσκολη η μεταφορά ασθενών-περιστατικών με φορείο προς τις προβλήτες της Νέας Καμένης, προκειμένου να διακομιστούν στη Σαντορινη. Κατόπιν ελέγχου του διαθέσιμου διασωστικού εξοπλισμού στην αγορά και σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ Θήρας, επιλέχθηκε ο πλέον ενδεδειγμένος εξοπλισμός που θα μπορούσε να φέρει εις πέρας τη μεταφορά περιστατικών πάνω στο νησί της Νέας Καμένης.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Επίσης, κατόπιν σχετικού αιτήματος η ΓΕΩΘΗΡΑ αποφάσισε να παραχωρήσει το ένα από τα δύο ηλεκτροκίνητα φορεία που προμηθεύτηκε στο ΕΚΑΒ Θήρας, με το οποίο οι διασώστες θα μπορούν πλέον να αντιμετωπίζουν περιστατικά σε δύσβατα σημεία του νησιού όπως είναι η περιοχή της καλντέρας αλλά και αρκετά σημεία με σκάλες μέσα σε οικισμούς.

Την παράδοση στο ΕΚΑΒ Θήρας πραγματοποίησαν σήμερα από κοινού ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας και ο Πρόεδρος της ΓΕΩΘΗΡΑ Ιωάννης Αργυρός στα γραφεία της ΓΕΩΘΗΡΑ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη