Παρέμβαση Φ. Φόρτωμα για την υποστελέχωση των δομών e-ΕΦΚΑ σε Σαντορίνη και Μύκονο

Παρέμβαση στην αρμόδια Ειδική Διαρκή Επιτροπή της Βουλής για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, αναφορικά με το μείζον ζήτημα της υποστελέχωσης των δομών του e-ΕΦΚΑ Σαντορίνης και Μυκόνου, πραγματοποίησε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής με θέμα την ενημέρωση των μελών της από τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτη Τσακλόγλου και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νικόλαο Μηλαπίδη, για ζητήματα της αρμοδιότητάς τους, ο βουλευτής παρενέβη με σκοπό να θέσει σε γνώση όλων το σημαντικό θέμα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των δύο νησιών των Κυκλάδων.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Πιο συγκεκριμένα, έθεσε στον αρμόδιο Υφυπουργό και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Τοπικής Διεύθυνσης Γ’ Κυκλάδων με έδρα τη Θήρα και του Αποκεντρωμένου Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης Α’ Κυκλάδων με έδρα τη Μύκονο. Ο βουλευτής αναφέρθηκε σε όσα βιώνουν οι κάτοικοι των εν λόγω νησιών, οι οποίοι υφίστανται ταλαιπωρία κατά την εξυπηρέτησή στις υπηρεσίες αυτές, εξ αιτίας της υποστελέχωσης που υπάρχει.

Ο κος Φόρτωμας συνέδεσε το πρόβλημα αυτό με το εν γένει στεγαστικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων και το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτά, καθώς η ραγδαία αύξηση των μισθωμάτων καθιστά αδύνατον για έναν εργαζόμενο να μπορέσει να αντεπεξέλθει στα κόστη διαβίωσης, όπως αυτά διαμορφώνονται, ειδικά στα νησιά της Μυκόνου και της Σαντορίνης. Για τον λόγο αυτό πρότεινε αρμοδίως να εξεταστεί ως ενδεχόμενη λύση η εισαγωγή κριτηρίου εντοπιότητας για την στελέχωση τέτοιων δομών.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός Παναγιώτης Τσακλόγλου επεσήμανε ότι πράγματι το ζήτημα που έθεσε ο βουλευτής είναι υφιστάμενο και επιτακτικό και ενημέρωσε ότι έχουν ήδη γίνει συναντήσεις με δημάρχους, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο να συμβάλουν οι τοπικές κοινωνίες, διά των δημοτικών αρχών, στην άρση των συνεπειών που απορρέουν από το εν λόγω πρόβλημα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη