Παρούσα η Σαντορίνη στη γιορτή του θηλασμού

κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει την Κυριακή 1 Νοεμβρίου μια εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό, τον 6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό, σε περισσότερες από 45 πόλεις της Ελλάδας. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση εκ νέου της κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

Ανάμεσα στις πόλεις που θα συμμετέχουν, θα είναι -για δεύτερη φορά- και η Σαντορίνη. Το ραντεβού έχει δοθεί για το πρωί της Κυριακής 1 Νοεμβρίου στο Tranquillo, στην παραλία του Περίβολου, με ώρα προσέλευσης τις 11:00. Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωρά/παιδιά που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12:00, θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση. Απώτερος στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα». Η εκδήλωση απευθύνεται σε μητέρες θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους και λοιπούς συγγενείς, όλους όσους στηρίζουν τον μητρικό θηλασμό.

Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας
Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού. Στις ομάδες του δικτύου υπάρχουν έμπειρες θηλάζουσες γυναίκες, οι οποίες πρόθυμα προσφέρουν τη βοήθειά τους σε άλλες μαμάδες που έχουν ενστερνιστεί πλήρως την άποψη ότι ένα νεογέννητο μωρό έχει ανάγκη μόνο τρία πράγματα: α) ζεστασιά από την αγκαλιά της μαμάς του, β) τροφή από το στήθος της και γ) ασφάλεια από την παρουσία της. Και οι τρεις αυτές ανάγκες μπορούν να ικανοποιηθούν μέσω του θηλασμού.

Η ομάδα των Κυκλάδων
Το 2012 δημιουργήθηκε η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κυκλάδων η οποία ανήκει στο Δίκτυο Ομάδων ανά νομό/πόλη, με στόχο την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό. Η ομάδων των Κυκλάδων διοργανώνει την εκδήλωση της Κυριακής στη Σαντορίνη και σε πέντε ακόμα νησιά:

– Κέα, στο Café/SnackBar “Εν Πλω” στην Κορησσία
– Μήλο, στην παιδική χαρά του Αδάμαντα
– Νάξο, στο Café “Cream” παραλία Χώρας Νάξου
– Πάρο, Παροικιά, Πλατεία Μ. Μαυρογένους Café “Coffee Way” και
– Σύρο, στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη», στην Πλατεία Μιαούλη

Ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού
Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο
 εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Φέτος, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στην Ελλάδα εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου 2015, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα «Θηλασμός και Εργασία: Μπορεί να Δουλέψει!»

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη