Παρουσίαση του λευκώματος “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Εικόνες μιας άλλης εποχής”

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση. Στο βήμα ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας

Παρουσίαση βιβλίου την εποχή του κορονοϊού. Ακούγεται δύσκολο. Και όμως, οργανώθηκε σωστά και πέτυχε!

Ο Δήμος Θήρας και οι Εκδόσεις Πατάκη, διοργάνωσαν το βράδυ του Σαββάτου, 18 Ιουλίου 2020, στο πάντα φιλόξενο Συνεδριακό Κέντρο “Πέτρος Μ. Νομικός”, στο Φηροστεφάνι, την παρουσίαση του εξαιρετικού λευκώματος “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Εικόνες μιας άλλης εποχής” του φωτογράφου Robert A. McCabe με κείμενα της δημοσιογράφου Μαργαρίτας Πουρνάρου.

Στην παρουσίαση απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας και μίλησαν η Αντιδήμαρχος Θήρας Σοφία Κίτσου, που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης της όλης εκδήλωσης, η γεωλόγος Παρασκευή Νομικού, ο αρχαιολόγος Λευτέρης Ζώρζος και η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Πουρνάρα.

Robert McCabe, σε ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες (φωτοργραφία πάνω), όπου βρισκόταν ο Robert McCabe, ο οπoίος απευθύνθηκε συγκινημένος στο ακροατήριο και διηγήθηκε περιστατικά, από το μακρινό 1954, σε ένα από τα ταξίδια του στη Σαντορίνη.

Ο Βαγγέλης Δρόσος και ο Μάκης Βλαβιανός, που εμφανιζόνται σε φωτογραφίες του βιβλίου, o πρώτος ως μωρό ενώ βαπτίζεται και ο δεύτερος ως παιδάκι στο εστιατόριο του πατέρα του, όπου έτρωγε ο Robert McCabe, είχαν προσκληθεί από τους οργανωτές και συμμετείχαν στη διαδικτυακή σύνδεση (φωτογραφία πάνω).

Αναμνηστικές πλακέτες απονεμήθηκαν στο Πέτρο Μ. Νομικό, στον Robert A. McCabe και στη Μαργαρίτα Πουρνάρα.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαντώ Στουρνάρα.

Το φωτογραφικό λεύκωμα “Σαντορίνη – Εικόνες μιας άλλης εποχής” του Robert McCabe με κείμενα της δημοσιογράφου Μαργαρίτας Πουρνάρα, κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Πατάκη.

Το βιβλίο είναι σκληρόδετο και αποτελείται από 180 σελίδες. Η διάστασή του είναι 30 x 31 εκ. Είναι διαθέσιμο στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Atlantea.

 



Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη