Παρουσίαση αρχειακού υλικού Δήμου Θήρας, την Κυριακή στην Εστία Πύργου

Ο Δήμος Θήρας διοργανώνει παρουσίαση με θέμα “Ο Ιστορικός πλούτος της Θήρας μέσα από το αρχειακό υλικό των Δήμων και Κοινοτήτων του νησιού (19ος – 20ος αιώνας)”, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 19:00, στην Εστία του Πύργου Καλλίστης.

Η καταγραφή και ταξινόμηση του ιστορικού αρχειακού υλικού έγινε από μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες με την καθοδήγηση και εποπτεία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Χρήστου Λούκου. Ο ίδιος με τους συνεργάτες του θα κάνει και την παρουσίαση του υλικού στην εκδήλωση της Κυριακής.

Το αρχειακό υλικό εντοπίστηκε κυρίως στα τοπικά Κοινοτικά Καταστήματα αλλά και στους αντίστοιχους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους. Αποτελεί δε σημαντικό στοιχείο για την καταγραφή της κοινωνικής, πολιτικής, εμπορικής ζωής των κατοίκων της Σαντορίνης του 19ου και 20ου αιώνα. Ενδεικτικά βρέθηκαν Ληξιαρχικά βιβλία, Δημοτολόγια, Πρακτικά Δημοτικών Συμβουλίων, Εκλογικοί Κατάλογοι, Αποφάσεις του Αγροτικού Συμβουλίου Εμπορείου, Έγγραφα Διοικήσεως αλλά και στοιχεία για την οινοπαραγωγή στο νησί, όπως φορολογικοί κατάλογοι οινοπαραγωγής.

Όλοι οι φάκελοι εγγράφων και τα κατάστιχα που ταξινομήθηκαν τυλίχθηκαν σε χαρτί και επισημάνθηκαν με τον ταξινομικό τους αριθμό. Τα δελτία από όλες τις ταξινομήσεις θα μηχανογραφηθούν και θα απαρτίσουν μια βάση δεδομένων ώστε να είναι εύκολη η αναζήτηση του περιεχομένου των φακέλων και των καταστίχων.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη