20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στη Σαντορίνη η Διεθνής Ένωση των Νομικών του Οίνου (AIDV)

Share

aidv_full_logo_0523Στις 2-4 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιείται στη Σαντορίνη το πολύ σημαντικό συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης των Νομικών του Οίνου (AIDV), η οποία επέλεξε την Ελλάδα και τη Σαντορίνη, ανάµεσα σε πολλούς προορισµούς ανά τον κόσµο, για να διοργανώσει το ετήσιο συνέδριό της, εορτάζοντας ταυτόχρονα 30 χρόνια από την ίδρυσή της. Η AIDV αριθµεί 300 µέλη σε 45 χώρες τα οποία είναι κατά κανόνα νοµικοί µε επαγγελµατική ενασχόληση µε το χώρο του οίνου (σύµβουλοι, στελέχη επιχειρήσεων, δικηγόροι, πανεπιστημιακοί κλπ).

Το ετήσιο συνέδριο αποτελεί σηµείο αναφοράς για τα µέλη της Ένωσης καθώς στο πλαίσιο της διοργάνωσης συζητούνται τα φλέγοντα ζητήµατα του κλάδου σε διεθνές επίπεδο, ενώ παράλληλα τα µέλη επιδιώκουν να έρθουν κοντά στην ιστορία, την κουλτούρα τον οινικό και γευστικό πολιτισµό του τόπου που τους φιλοξενεί.

Στο συνέδριο θα συζητηθούν πολύ σημαντικά θέματα όπως η διεθνής νομοθεσία και η εφαρμογή της στον αμπελοοινικό τομέα καθώς και ο αντίκτυπός της στις επιχειρήσεις κρασιού, οι νομικές πτυχές της εισαγωγής των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας στον τομέα του οίνου, ΓΤΟ & κλώνοι αμπέλου, προστασία των οινικών γεωγραφικών ενδείξεων, διεθνείς εμπορικές διαφορές στον τομέα του οίνου, μελέτη πρωτοκόλλων διαπραγματάτευσης, μηχανισμοί επίλυσης διαφορών, παρουσίαση και προστασία των terroir και των κρασιών της Μεσογείου και άλλα.

Στο συνέδριο θα παρευρεθούν ως ομιλητές ο Peter Hayes, Σύμβουλος Οινικής Βιομηχανίας, Επίτιμος Πρόεδρος OIV, ο Rein-Jan Prins, Πρόεδρος AIDV/ Δικηγόρος, Paris/Aix en Provence, ο Jean-Luc Barbier, πρώην Διευθυντής του CIVC (της διεπαγγελματικής οργάνωσης της Καμπανίας), Epernay, ο Yann Juban, Βοηθός Γενικού Διευθυντή OIV, Paris, ο Θεόδωρος Γεωργόπουλος, Καθηγητής/Δικηγόρος, Reims/Aθήνα και άλλοι διακεκριμένοι ειδικοί σε θέματα οίνου.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου παρουσίαση και γευστική δοκιμή των κρασιών της Σαντορίνης, στην οποία συμμετέχουν τα περισσότερα από τα οινοποιεία της Σαντορίνης.

Το συνέδριο υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (OIV), τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), το Δήμο Θήρας και το Wine & Law Program (Reims).

Υπεύθυνος για τη διοργάνωση του συνεδρίου στην Ελλάδα είναι ο Καθηγητής Αμπελοοινικού Δικαίου (Πανεπιστήμιο της Reims) κ. Θεόδωρος Γεωργόπουλος, Μέλος Δ.Σ. Διεθνούς Ένωσης Νομικών του Κρασιού, Δικηγόρος, Γενικός Διευθυντής Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Αμπέλου και Οίνου Georges Chappaz (Καμπανία Γαλλίας).

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη