Παρουσίαση εκπαιδευτικών δράσεων από τα Επαγγελματικά Λύκεια Θήρας

Με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος "Μια νέα αρχή στα ΕΠΑ.Λ."

Τις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποίησαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας “Μια Νέα αρχή στα ΕΠΑ.Λ.” και σε συνεργασία με το Ίδρυμα “ΝΟΗΣΙΣ” – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, παρουσιάζουν την Παρασκευή 13/5 το Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Θήρας και το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Θήρας. Στόχος του προγράμματος ήταν η ενίσχυση, αναβάθμιση και εξέλιξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης στα σχολεία.

Το πρωί της Παρασκευής 13/5 στις 09:30, το Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Θήρας παρουσιάζει τη δράση του με θέμα: “Κατασκευή αιωρούμενου βενζινοκινητήρα σε τομή & συντήρηση παρόμοιων εποπτικών μέσων”.

Σκοπός της δράσης είναι η ιστορική ανάδειξη των εξαρτημάτων και μηχανισμών των Μηχανών Εσωτερικής καύσης, καθώς πορευόμαστε στο μέλλον με όχημα την ηλεκτροκίνηση και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας με μηδενικούς ρύπους. Για ένα πιο
πράσινο περιβάλλον.

Το απόγευμα της Παρασκευής 13/5, ώρα 18:00-20:00, το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Θήρας θα παρουσιάσει τη δράση του με θέμα: “Βιοκλιματικό – Έξυπνο σχολείο”.

Σκοπός της δράσης είναι η μετατροπή μιας πτέρυγας του σχολείου μας σε βιοκλιματική-Πράσινη “έξυπνη πτέρυγα”, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας στο φωτισμό, στην θέρμανση και ψύξη του χώρου με όφελος την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης των ατόμων.

Η παρουσίαση των δράσεων θα γίνει στον χώρο του σχολείου.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη