16.4 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Παρουσίαση επιδοτούμενων προγραμμάτων για Μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Share

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων διοργανώνει την Τρίτη 25/4, ώρα 15:00, διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση-παρουσίαση των επιδοτούμενων προγραμμάτων “Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ” και “Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ”.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα 2021-2027” και την Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΛΑΝΕΤ), εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι υπεύθυνοι των δράσεων θα παρουσιάσουν αναλυτικά όλες τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία συμμετοχής των ενδιαφερομένων στις παραπάνω δέσμες δράσεων και θα ακολουθήσει συζήτηση προς επίλυση αποριών.

Η παρακολούθηση θα γίνει μέσω ψηφιακής πλατφόρμας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση, μέχρι την Τρίτη 25/4 στις 12:00, προκειμένου να τους αποσταλεί το link, μέσω του οποίου θα λάβουν μέρος στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα
Το πρόγραμμα “Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ” στοχεύει στην αντιμετώπιση της υστέρησης των ελληνικών επιχειρήσεων στην υιοθέτηση και ενσωμάτωση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών στην παραγωγική τους δραστηριότητα.

Η Δέσμη Δράσεων “Ψηφιακός Μετασχηματισμός” προβλέπει ενίσχυση των επιχειρήσεων με ποσοστά έως και 60% για επενδύσεις σε τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) που αφορούν επενδυτικά σχέδια από 18.000 ευρώ έως και 1.200.000 ευρώ μέσα από τρεις υποδράσεις:

  1. Βασικός Μετασχηματισμός: αφορά επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα ενσωματώσει σημαντικές τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στην λειτουργία τους και στοχεύουν στην κάλυψη βασικών ελλείψεων σε εφαρμογές και εξοπλισμό.
  2. Προηγμένος Μετασχηματισμός: αφορά επιχειρήσεις που στοχεύουν στη διεύρυνση της ψηφιακής και τεχνολογικής τους ωριμότητας με ολοκληρωμένες επενδύσεις σε νέες ΤΠΕ που θα αναβαθμίσουν την ανταγωνιστικότητά τους.
  3. Μετασχηματισμός Αιχμής: αφορά επιχειρήσεις που έχουν ενσωματώσει ήδη ΤΠΕ σε πολλές λειτουργίες τους και πλέον επιδιώκουν να υλοποιήσουν ολοκληρωμένες επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής ή σε λύσεις 4ης βιομηχανικής επανάστασης.
Διαφήμιση

Η δέσμη δράσεων “Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ” ενθαρρύνει επενδυτικά σχέδια που στοχεύουν στην αξιοποίηση και ανάπτυξη συγχρόνων τεχνολογιών, στην αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων ή/ και παρεχόμενων υπηρεσιών και εν γένει δραστηριοτήτων τους πριμοδοτώντας ενέργειες, οι οποίες αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες, υποδομές και βέλτιστες πρακτικές σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης και κυκλικής οικονομίας.  

Η Δέσμη χωρίζεται σε δύο Δράσεις: την Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ και τον Πράσινο Μετασχηματισμό ΜμΕ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη