Παρουσίαση του βιβλίου “Σαντορίνη, Τοπία του Νου” στην Αθήνα

Στο κοινό της Αθήνας θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες το βιβλίο των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Ε.Μ.Π. με τίτλο “Σαντορίνη, Τοπία του Νου”, του οποίου την επιμέλεια έχει η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Ε.Μ.Π. δρ. Ρίβα Λάββα. Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 1/6, ώρα 19:30, στην αίθουσα τελετών Καυτατζόγλου, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

– Αγνή Κούβελα, Αρχιτέκτονας Μηχανικός Ε.Μ.Π.
– Σταύρος Γυφτόπουλος, Καθηγητής Ε.Μ.Π.
– Κωνσταντίνος Σερράος, Καθηγητής Ε.Μ.Π.
– Πηνελόπη Καραλή, Αρχιτέκτονας Μηχανικός Ε.Μ.Π.
– Ιωάννα Γιαννακοπούλου, Αρχιτέκτονας Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Το βιβλίο αυτό είναι ένα μάθημα για τη Σαντορίνη, αλλά και ένα μάθημα από τη Σαντορίνη, καρπός των Ειδικών Θεμάτων Μορφολογίας “Μορφή και Κατοικησιμότητα-η περίπτωση της Σαντορίνης” στη Σχολή Αρχιτε­κτόνων του Ε.Μ.Π. Εκπαιδευτικός στόχος του μαθήματος είναι η μελέτη, μέσω του σχεδιασμού, των [τοπο]μορφών της Σαντορίνης, έτσι όπως αναδύονται στο πολιτισμικό συνεχές του συγκρο­τήματος της Θήρας και της Θηρασιάς. Στον χώρο αυτό η μελέτη της κατοικίας ξεχωριστά από το περιβάλλον της είναι σχεδόν αδύνατη, καθώς τοπίο και κατοίκηση συγχωνεύονται.

Το βιβλίο απευθύνεται σε όσους αγαπούν και ενδιαφέρονται για θέματα τοπίου και ειδικά του κατοικήσιμου τοπίου της Σαντορίνης και είναι διαθέσιμο και από το Atlantea eShop εδώ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη