Παρουσίαση βιβλίου “Κλεψύδρα ζωής” την Τετάρτη στη Σαντορίνη

Οι Εκδόσεις Πηγή παρουσιάζουν την Τετάρτη 15 Μαΐου στη Σαντορίνη το κοινωνικό μυθιστόρημα της Τάμι Γκεκτσιάν με τίτλο “Κλεψύδρα Ζωής”.

Η παρουσίαση θα γίνει στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στις 19:30 και για το βιβλίο θα μιλήσουν, εκτός από την ίδια τη συγγραφέα, οι συγγραφείς Ξενοφών Φύτρος και Ιάκωβος Θήρας Καραμολέγκος, καθώς και ο ψυχολόγος-εγκληματολόγος Υπάτιος Δρόσος.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:

Ο Φίλιππος Φιλίππου μπορεί να έχει τα πάντα, όμως δεν εκτιμά τίποτα. Ξέρει πόσο πόνο μπορεί να προξενήσει στους άλλους και το εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Είναι θυμωμένος με όλον τον κόσμο και κυρίως με τον εαυτό του. Κουβαλάει παιδικά βιώματα, που όσο πιο βαθιά θέλει να θάψει, τόσο πιο πολύ βγαίνουν στην επιφάνεια. Δεν φαντάστηκε πως μια αδιάφορη στα μάτια του κοπέλα θα τον ελευθερώσει από τη δυστυχία του και θα του μάθει να χαμογελά.

Η Ροζίτα Ρωμανού, αν και καταδικασμένη σε ισόβια αναπηρία, δεν σταμάτησε ποτέ να ονειρεύεται, να ελπίζει, να ζει. Μια κοπέλα γεμάτη ζωντάνια, που παλεύει κάθε μέρα ώστε να μην αποκαλυφθεί το μυστικό της. Όσο πιο πολύ δένεται με τον Φίλιππο, τόσο πιο παράξενη γίνεται. Όσα έως τώρα θεωρούσε δεδομένα θα ανατραπούν και θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον χειρότερο φόβο της, τον έρωτα.

Τελικά, αυτή η σχέση τους μεταλλάσσει ολοκληρωτικά και αφήνει το πιο βαθύ της σημάδι στην ύπαρξη του καθενός. Ωστόσο, καμιά φορά η όραση μπορεί να γίνει η πιο παραπλανητική αίσθηση…

«Όχι. Δεν έχω ταξιδέψει ποτέ μου. Δεν μου αρέσουν τα ταξίδια και οι αλλαγές. Προτιμώ την ηρεμία μου».

«Μα στη ζωή, κυρίως σε ταξίδια αξίζει να επενδύει κανείς. Ακόμα και οι άνθρωποι μπορεί να σας απογοητεύσουν, αλλά ένα ταξίδι δεν θα βλάψει ποτέ».

Η Τάμι Γκεκτσιάν σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετέπειτα ασχολήθηκε με τον κλάδο του τουρισμού και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Σήμερα εργάζεται στη Σαντορίνη ως εκπαιδευτικός και φιλοδοξεί να ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό της στην Ειδική Αγωγή.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο από τις Εκδόσεις “Γερμανός”, με τίτλο “Λέξεις χωρίς ήχο”. Η “Κλεψύδρα Ζωής” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here